Problema WC-urilor publice cu lumină pe senzor

Fiți atenți la bătrânul Ovidiu, că vă învață cum să viață.

Deci știți WC-urile alea publice super moderne, care au fiecare jilț despărțit de celelalte printr-un perete și fiecare cu becul lui? Gen în birturi sau în clădiri de birouri? Și știți cum după ce stați 5 minute nemișcați cu telefonul în mână, se stinge becul? Și n-ar fi chiar o problemă, dar aveți telefonul setat pe iluminare automată și, nefiind lumină, se întunecă ecranul?

Și știți cum dați apoi din mâini disperați ca să se aprindă lumina, însă lumina nu se aprinde cu una, cu două, pentru că sensitivitatea e puțin mai jos decât ar trebui, fără niciun motiv practic că doar nu se plimbă mâțe prin WC-uri, ci doar pentru a enerva clienții? Ei, nu vă mai preocupați, sunteți frumoși astăzi și eu am găsit o tehnică potrivită pentru a aprinde lumina cu un minim de resurse.

Acea tehnică, așadar, sunt de fapt două. Prima (pe care am și descoperit-o prima, cronologic vorbind) funcționează binișor, iar a doua (pe care am descoperit-o zilele trecute) chiar bine, însă rezultatele dumneavoastră pot varia.

În ordinea numerelor de pe tricou: prima variantă e să faceți mișcări de închinare, față, spate, în gesturi largi și aplecați în față. Trebuie acoperit foarte mult spațiu, pentru că senzorul ăla cretin trebuie să detecteze că s-a schimbat ceva pe teritoriul cabinei. Două-trei valuri din astea și lumina pornește iar. Avantajul e că s-ar putea ca mișcarea corpului să ajute puțin și la mișcarea intestinelor și să ușureze tot procesul. Am și făcut o schiță rudimentară pentru a exemplifica mai bine:

A doua variantă are o rată de succes mult mai mare, cel puțin în cazul meu, și implică mișcarea mâinilor și a corpului în lateral, cam cum ai face la un concert Voltaj atunci când Călin Goia zice să ridici mâinile sus și începe să cânte Albinuța. Avantajul e că e mai puțin solicitant fizic decât prima variantă. Am făcut și aici o schiță pentru exemplificare:

Cu plăcere, Internet.

2 thoughts on “Problema WC-urilor publice cu lumină pe senzor

  1. Nu cred ca e pusa intentionat sensitivitatea de ei. Problema e ca senzorii astia se bazeaza pe efectul fotoelectric extern, care presupune niste lumina. Cand s-a stins becu’, adio lumina, deci corpul uman nu prea mai are ce reflecta inapoi in senzor, sa provoace o variatie a curentului. Teoria mea e ca ar fi mai rapid sa te folosesti de lumina telefonului .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.