Când pofta bate rațiunea

(în care un local timișorean primește un nume nou)

Am decis cu colegii să mergem la o pljeskavica. Sau pleșcaviță, pentru cei din provincie. Varianta în chiflă e ca un burger dar mai bun, e sârbesc, nu știți voi din astea. Ei, și am decis asta în sensul că ne-am vorbit de ieri să facem acest gest, iar azi am venit expres la birou să ne întâlnim să mergem la prânz la o pljeskavica. Frumușel așa, cu kajmak, la o terasă, finuț.


(așa arată o pljeskavica simplă plus kajmak, pe terasă la Yugo)

În zonă avem trei localuri care servesc această minune a gastronomiei balcanice așa cum trebuie: Yugo Pub (fratele proaspăt deschis al bătrânului și îndrăgitului restaurant sârbesc Yugoslavia, pe al cărui meniu scrie direct “bine ați revenit” pentru că oamenii știu), Karađorđe (la fel de sârbesc și la fel de îndrăgit) și Lera’s Food (care nu cred că e sârbesc, e nițel mai spre fast food, dar pljeskavica e bună și aici). Ați ghicit, vorbesc de Piața Unirii. Cum Karađorđe nu are însă terasă, pe o vreme atât de frumoasă singurele variante logice au rămas Yugo Pub și Lera’s.


(așa arată o pljeskavica gurmanska, umplută cu șuncă și cașcaval, înăuntru la Yugo)

E important de menționat că ne era foarte foame și, mai mult, foarte poftă. Asta ca să înțelegeți ce ne-a împins să luăm deciziile din rândurile următoare.

Ei, frate-meu ne-a amintit că ultima dată când au fost la Yugo Pub (înăuntru, la beci), la un moment dat s-au intersectat cu un șobolan care s-a uitat în ochii lor și care era așa, în general foarte relaxat să fie acolo. Deci cumva localul iese din ecuație, clar mergem la Lera’s.


(asta, de exemplu e pljeskavica Poli, umplută cu cașcaval, afumătură, ardei, ceapă și roșii, învelită în șuncă, servită cu urnebes – mă rog, cu totul bate spre un kilogram de mâncare)

Trebuie să înțelegeți cât de tare ne era poftă.

La Lera’s e închis, că se mută. Nu vă puteți imagina ce pată ni se pusese pe pljeskavica, cât de foame și de poftă ne era. E imposibil de înțeles.

– E închis aici, ce facem deci?
– Aia e, mergem la Șobolanu.

5 thoughts on “Când pofta bate rațiunea

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.