Spațiul urban #CulturaZambeste din Timișoara

Nu știu dacă ați observat (zic de timișoreni, cei din provincie n-aveați de unde să observați), însă astă-vară, lângă celebra și misterioasa Casă cu Iederă de pe Coposu a răsărit un spațiu urban dedicat tinerilor pasionați de cultură. Mă rog, aveați și cei din provincie de unde să aflați, că există câte un spațiu din acesta și în Cluj, Iași și București.

Ei, spațiul ăsta face parte din proiectul #CulturaZambeste demarat de Lay’s, proiect care provoacă tinerii la experiențe inedite. Un proiect vesel, menit să aducă cultura mai aproape de tineri. E un spațiu supranumit „insulă urbană de cultură”, proiectat de arhitecți locali (Studioul Archaeus, mai precis), oferă acces gratuit la cărți, CD-uri, reviste și Wi-Fi, și – cel mai important – poate fi folosit de tineri pentru a organiza evenimente cu specific cultural, fiind practic o scenă integrată cu vegetația din jurul ei. Și, iar important, e un spațiu care va rămâne acolo permanent.

Cât despre platforma online www.culturazambeste.ro, aceasta reprezintă un ghid cultural pentru tinerii pasionați de arta spectacolului, de cinematografie, fotografie, arhitectură sau muzică. Aceasta a reunit peste 26 de inițiative culturale, pe care Lay’s le-a susținut și promovat. Totodată, prin intermediul platformei, peste 1.000 de tineri au avut acces la aceste evenimente culturale.

Printre evenimentele prezente pe site-ul www.culturazambeste.ro se numără Festivalul Internațional de Film Transilvania, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul de Film Anonimul, Gărâna Jazz Festival, Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, Awake, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT.

One thought on “Spațiul urban #CulturaZambeste din Timișoara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.