Caut un vinil!

Sunt aproape sigur că a început o epocă de aur pentru relația mea cu vinilurile. Până acum doar respectam de la distanță ce a mai rămas din colecția tatălui meu după ce, prin 1998-2000, şi eu şi frate-meu am descoperit hip-hop-ul și, implicit, scratching-ul, în consecință ne-am crezut Freakadadisk şi am nenorocit atât discuri, cât şi pick-up-uri. Fun times.

Mă rog, respectiva presupusă epocă de aur nu a început acum, ci acum vreo 8-9 ani, când – tot împreună cu frate-meu – am renunţat la două beri fiecare la Sziget Festival şi am luat The World Won’t Listen-ul lui The Smiths, practic primul vinil luat din proprie iniţiativă cu gânduri de colecţie şi hipsterie.

Ei, de atunci colecţia s-a mărit ușor, adăugând ba un Rick Astley, ba un Manic Street Preachers, ba un La La Land, ba un Radiohead (cu al doilea pe ţeavă as we speak) – adăugate încet-încet la colecţia lui Tata Sîrb ce deja conţinea alde Led Zeppelin, Deep Purple, Beatles, Dire Straits, Phoenix şi alte dubioşenii de care n-a auzit nimeni, majoritatea luate înainte de ’89 de la popoare cu litere chirilice. Totul culminând într-o promisiune de ieri de-a aceluiaşi frate de a-mi repara un pick-up mai vechi din casa părintească, să am şi la ce să ascult discurile, să nu prindă doar praf în bibliotecă.

Ce vreau eu să vă întreb, scuze de introducerea foarte lungă: cum fac rost de vinilul ăsta? Am scotocit tot internetul şi pare să fi dispărut complet de pe faţa pământului. Jean de la Craiova ‎– Omul Bun N-are Noroc e singurul album de manele tras pe vinil vreodată şi trebuie să-l am.

4 thoughts on “Caut un vinil!

  1. Suna la Electrecord si intreaba ce se poate face. Daca nu pot sa-ti dea ei o copie, atunci cu siguranta pot sa-ti zica pe unde s-a distribuit.

    1. Mersi, am să pun o piuneză în oferta ta și am s-o pun acolo în vârf s-o văd prima când evaluez opțiunile.

  2. Am eu LPul ‘Omul bun n-are noroc’ al lui Jean de la Craiova, ca NOU, unplayed si cu coperta in stare foarte buna, bineinteles tinand cont de cei 30 de ani care au trecut de la lansarea vinilului. Pretul este de 150 lei + taxe postale sau livrare directa in Bucuresti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.