Ce accesorii de Galaxy S8 mi-am luat până acum

Am schimbat Nexusul (a cărui placă de bază a sucombat iremediabil şi fără de care am stat practic aproape două luni) cu un Smasung Galaxy S8. Ca fapt divers, garanţia la Nexus mi-a făcut-o ESD-ROM, service autorizat Huawei, care mi-au trimis o dată telefonul înapoi fără a fi reparat, ci doar resetat la setările din fabrică, apoi ţinându-mi-l mai bine de două săptămâni şi refuzând să-mi dea negaţie de service pentru a fi înlocuit – asta până când am rostit cuvântul magic, ANPC.

Telefonul e mişto, n-am ce să vă zic de el, există o mie de review-uri în engleză şi în română pe interneţi, însă oiam să vă zic ce mi-am luat la el, poate vă dau idei sau, mai rău, poate-mi dați voi alte idei:

carcasă Clear Cover, care-mi acoperă subtil spatele telefonului fără să-i ştirbească prea mult din frumuseţe. Sunt 100% sigur că dacă o să-l scap serios nu o să-l apere, dar e OK contra zgârieturilor şi a “urmelor de uzură normală”.
– un al doilea cablu USB Type C + încărcător secundar de priză cu Fast Charge – ambele Nillkin, ambele par de calitate. Cablul e gros, pare rezistent, tip şnur. Alimentatorul chiar încarcă la fel de repede ca cel original, doar că e dublu ca dimensiuni.
încărcător wireless – pentru la birou, să arunc doar telefonul pe el în loc să-l pun pe masă. E un Nillkin care şi ăsta suportă Fast Charge, însă tot cu pierderea de eficienţă de rigoare. O “încărcare rapidă” cu încărcătorul wireless durează cam cât o încărcare “normală” cu un încărcător de priză standard. Deci cam o oră şi ceva.
Gear VR ăsta nou, cu controller. E mult, mult mai mişto decât platforma Cardboard, cu mult mai multe aplicaţii/jocuri (sau mă rog, “experienţe” cum le zice Oculus). Inclusiv Netflix, care îmi permite să stau pe o canapea virtuală şi să mă uit la un televizor virtual uriaş, chiar din confortul propriei mele canapele în faţa căreia am propriul meu televizor uriaş.

Mă gândesc să-i pun o folie de sticlă, să am măcar iluzia siguranţei la o trântă mai mare, însă nu am găsit nimic mişto până acum. Poate îmi recomandaţi voi ceva.

Şi mă mai gândesc să-i iau şi un gimbal, că filmează frumos tare și aș vrea să-l stabilizez mai bine. Poate şi un trepied, ceva, să-l fixez mai bine pentru poze pe lumină slabă sau să fac poze la stele. Şi dacă tot mă apucă nebuniile poate-i ataşez şi o lentilă anamorfică să-l filmez pe junior cum se împiedică prin parcuri în 2.55:1 CinemaScope. Vedem.

5 thoughts on “Ce accesorii de Galaxy S8 mi-am luat până acum

  1. Pentru un Note 8 am luat Gear VR si Samsung Dex – o chestie interesanta dar putin scumpa.

    Va avea utilitate completa in momentul in care va fi wireless pentru ca in momentul asta trebuie scos telefonul dintr-o eventuala husa si fixat in mufa, fixare care o sa duca la niste zgarieturi in zona respectiva.

    Gear VR, in caz ca mai intereseaza pe cineva, era la Orange cu 50% reducere – eu l-am prins la ~ 80 de euro.

    1. Fuck, tre să-l scot din husă pentru DeX? Bag picioarele în el și-mi iau adaptor chinezesc care face același lucru, dar fără ventilator.

    2. Mmmm, deci tre să încerc în prealabil musai. Mie nu îmi intră în GearVR cu tot cu carcasă, deci s-ar putea touşi să nu meargă.

  2. Frumoasa e tehnologia care evolueaza zilnic. Pacat ca la noi costurile sunt cam piperate si sincer unori nu merita doar ‘brand-ul’.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.