Crowdfunding Ceau, Cinema!

Micul şi degrabă crescândul festival timişorean de film Ceau, Cinema! ajunge anul ăsta la a patra ediţie. E un festival independent, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală şi e mişto. Nu zic asta doar pentru că prietenii de la Marele Ecran îmi sunt prieteni de pe vremea când erau un mic blog de review de filme pe blogspot, departe de visul de a participa activ în lumea cinematografiei. Zic asta pentru că chiar o cred (şi e pe verificatelea, cum ar veni).

Festivalul are loc între 20 şi 23 iulie 2017, atât în Timişoara, cât şi la Gottlob, prima comună din România cu cinematograf recondiţionat. Practic, excluzând multiplexurile din mall-uri, Gottlob are mai multe cinematografe recondiţionate decât Timişoara. Şi lubeniţă, multă lubeniţă, care e şi laitmotivul festivalului, aceasta înlocuind popcornul pe materialele promoţionale şi în faţa ecranului. Ceea ce e bine, că popcornul rămâne între dinţi şi mă oftică.

Ei, anul ăsta Ceau, Cinema! are şi o campanie de crowdfunding în care speră să strângă 2.000 de euro – exact cât bugetul primit anul trecut de la Primăria Timişoara, în condiţiile în care de anul ăsta se mută la Timişoara un festival din Mediaş şi primeşte de la aceeaşi primărie, din pix, 40.000 de euro. Dar nu despre asta voiam să vorbesc, ci despre crowdfunding. Ei, targetul e 2.000 de euro, bani care vor fi folosiţi pentru a suplimenta cu patru numărul invitaţilor de soi la a patra ediţie a festivalului. Costuri logistice.

Se poate contribui aici cu orice sumă, iar pentru anumite praguri (cam ca la Kickstarter), organizatorii oferă nişte amintiri simbolice drept mulţumire. Swag Bags, cum ar zice tineretul din ziua de azi.

3 thoughts on “Crowdfunding Ceau, Cinema!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.