Astăzi începe Ceau Cinema!

De azi până duminică are loc, la Timișoara și la Gottlob, a patra ediție Ceau Cinema!. Primele proiecții au loc la cinema Timiș azi, de la 18, iar gala oficială de deschidere are loc la Grădina de Vară de la 22.

Am rugat organizatorii zilele trecute să-mi pitchuie scurt ce se întâmplă pe acolo, să văz unde și când ajung în mod special, și am aflat așa:

– vineri de la ora 11 are loc vernisajul expoziției lui Andrei Dăscălescu despre documentarul Planeta Petrila (proiectat diseară de la 22). Invitați: Andrei Dăscălescu, Ion Barbu, Cătălin Cenuşă, Anamaria Antoci; Citez: “aș vrea să vină lumea pentru că îs foarte cool”; în expoziție sunt imagini din orașul Petrila și din mina Petrila între 2013 și 2017, expoziția fiind complementară documentarului. Deci ar fi mișto de participat la ambele ca un pachet.
Fiicele Dansului e “un fel de musical de care n-ai mai văzut”, cu sirene carnivore în Polonia comunistă într-un club de noapte disco.
Gloria ar fi un film bulgăresc care zici că-i despre România. E cu un impiegat care găsește bani aruncați între șine și nu are ciorbă, însă are băutură.
Ouăle lui Tarzan e filmul-șoc al ediției, despre un centru unde se făceau experimente pe maimuțe, în Abhazia.
– la Ambasada vor fi tot felul de ateliere mișto, inclusiv unul cu demonstrații practice de print 3D
– tot la Ambasada, duminică seară se proiectează un documentar “foarte tare și controversat” despre secretara lui Goebbels
– despre Marița, filmul de închidere, am aflat doar că “o să fie o surpriză pentru mulți, plăcută sper”.
– și că mai sunt în competiție niște filme mișto

Programul complet pe site. Cică azi la Cinema Timiș va fi și swag shop.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.