De ce insistă unii părinţi să ştie ei mai bine?

Am fost la Logan weekendul ăsta. Înaintea mea la bilete era o doamnă care voia să ia cinci bilete să trimită copiii la film. Fata de la casa de bilete i-a zis doamnă, nu e film pentru copii. Câţi ani au copiii? “Între 10 şi 13”. Mergeţi cu ei? Nu au voie fără însoţitor, e foarte violent. “Lasă, dă-mi doar biletele”. Jumătate de oră mai târziu, când am intrat noi la film, doamna era în faţa cinematografului şi vorbea cu cineva la telefon, încerca să convingă pe cineva să lase copiii să intre fără însoţitor. N-am fost pe fază să văd dacă au intrat.

La fel şi la Sausage Party. Tanti de la bilete m-a întrebat dacă e pentru mine biletul sau vreau să trimit vreun copil. Că ea a văzut filmul şi e “groaznic” şi nu e deloc pentru copii. Că e foarte sexual şi că e “oribil” şi nu e deloc pentru copii. Că le-a zis unor părinţi care voiau să-şi ducă copiii că dacă vor musai să îi ducă, atunci vor trebui să semneze pe propria răspundere că au înţeles. Şi au fost copii în sală, şi după câteva minute au început să iasă pe rând împreună cu părinţii pufăinzi.

Şi mă întreb: de ce e aşa de greu să înţelegi nişte indicaţii de bun simţ? Mai ales când ţi le dă cineva care se pricepe? Pretenaş, am văzut filmul şi nu e ok să duci copilul, e cu orgii/creieri/ţâţe/cadre lungi/teme mature/droguri/ciorbă. “Da dar e desene, cum să nu fie OK?”. “Da, dar e cu X-men, cum să nu fie ok?”.

De ce oare insistă oamenii ăştia să ştie ei mai bine? Oare au impresia că cineva vrea să-i fraierească? Că… ce? Că tanti de la casă vrea să-i priveze odorul de o operă de artă pentru că nu-i place ei de privirea lui?

6 thoughts on “De ce insistă unii părinţi să ştie ei mai bine?

  1. Man, după cum arăta afișul filmului, le-aș fi dus și eu pe fetițele mele să vadă sousage party, dar, față de părinții din articolul tău, am făcut un simplu research,5 minute, plus sună 2 prieteni și mi-am dat seama că este o idioțenie de film…
    Nu credeam să văd ceva de genul la cinema…
    Anyway, nu ai ce face, prostul e prea mândru de el și nu acceptă sfaturi “pe banii lui”.

  2. Am impresia ca acesti copii din ziua de astazi, care sunt sariti de pe fix sa zic asa, o mare parte patesc asta si din cauza parintilor care probabil is mai sariti de pe fix ca ei. Cum sa-ti lasi copilul singur? Nu conteaza ca este vorba doar de un film. Copii nu ar trebui sa vizioneze astfel de filme, ci ar trebui sa ramana la desenele animate, alea de le vedeam si noi candva, nu porcariile de acum.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.