La nou birou, noi beneficii

Mi-am mutat biroul. Nu jobul, doar biroul, ne-am mutat în alt sediu. Sau punct de lucru? Mă rog. Ideea e că acum lucrez, practic, la mall, într-un turn de birouri anexat acestuia. Şi mă gândeam zilele astea la avantaje şi dezavantaje.

De departe cel mai mare dezavantaj e că traficul până aici e infernal şi, cu maşina, pot face chiar şi 20 de minute până la birou. Asta înseamnă că, pentru a ajunge la 9 fix în birou, ar trebui să fiu ieşit din casă la 8:40, spre deosebire de 8:53 înainte de mutare. Apoi ar mai fi chestia că rastelurile de biciclete sunt nepăzite, deci când o să vin cu bicicleta ori o las pe barba mea în rastel, ori o urc cu liftul până în birou.

Avantajele, însă, depășesc orice așteptări. Trecem peste faptul că am mall-ul practic cum ies din birou și – deci – am cum să rezolv ORICE de la cumpărături la taxe și impozite, de la tuns la masaj și de la bancă la cinema. Trecem și peste faptul am loc de parcare când vin la lucru, chiar dacă nu e întotdeauna în buza intrării.

Cel mai mișto însă e că la budă sunt boxe și la boxele alea cântă glam rock din anii ’70, de nu-ți mai vine să ieși.

10 thoughts on “La nou birou, noi beneficii

 1. Mai adaug cateva la lista ta:

  Avantaje:
  – pe langa muzica buna, baile sunt curate si intr-un numar mai mare, nu mai trebuie sa stai la coada ca sa intri la toaleta (cel putin la femei)
  – bucatarie spatioasa si dotata ok pentru numarul de oameni
  – nu pute :)

  Dezavantaje
  – mai multa agitatie/galagie
  – nu ai voie sa mergi pe scari, ceea ce e neplacut pentru cei carora le este frica/rau sa mearga cu liftul, plus ca era frumos sa poti sa faci putina miscare atunci cand iei o pauza :)
  – momentan dimineata este cam greu sa lucrezi cu soarele in fata

 2. Din ce a anunțat grupul Iulius, vor fi construite un număr de 900 noi locuri de parcare pentru un număr de noi angajați estimat la 13.500; astfel, partea cu locul de parcare disponibil e puțin contestabilă (pentru faza finală).

 3. Eu ma intreb cum o sa fie traficul cand o sa fie gata toate cladirile. O sa plece aproape cateva mii de oameni dimineata spre mall la birou si pleaca in jur de 5-6 de acolo.

 4. @ Sorina:

  Se poate merge pe scari. E cam nerecomandat sa o faci, ca e plin de praf pe balustrade, plus ca la unele etaje inca se lucreaza, dar se poate.

  1. Eu am intrebat si mi s-a spus ca nu avem voie sa le folosim, plus ca se activeaza alarma de fiecare data cand incerci sa deschizi usa catre ele(sau poate sunt altele despre care nu stiu).

 5. Serios ? te ustura ca mergi cu masina 20 de minute inloc de 7 minute ? cum sa fi atat de superficial incat sa mergi cu masina zilnic 7 minute ? pe asa distante ar trebui mers pe jos. Legat de bicicleta, fi tu linistit ca nu iti fura nimeni pretioasa bicicleta de la mall, mai ales in timpul zilei.
  Imi imaginez ce mare avantaj este sa ai la 2 pasi banca, taxe, impozite, frizerie, masaj si cinema de parca zilnic sau saptamanal te folosesti de aceste servicii.
  Inloc sa va bucurati de calitatea cladirii si a birourilor voi va plangeti. Ce n-as da eu sa lucrez in cladirea aia, dar angajatorul meu nu se va muta acolo.

 6. Eu am facut si inca fac 10km / 20-30 minute cu masina de vreo 9 ani, deci pentru mine a devenit ceva normal. Nu vad de ce te plangi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.