Invitaţie: Laureatul Nobel Robert W. Wilson la Timişoara

Luna asta la Timişoara: Honeywell îl aduce la Politehnică pe Robert W. Wilson, laureat al premiului Nobel pentru fizică, în zilele de 26 şi 27 octombrie, prin programul Honeywell Initiative for Science and Engineering.

Honeywell (NYSE: HON) îl va aduce în România pe astronomul american dr. Robert W. Wilson, Laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 1978, în cadrul unui program special organizat la Universitatea Politehnică Timișoara (UPT). În zilele de 26 și 27 octombrie, studenții și cadrele universitare vor putea participa la mai multe activități pe teme științifice alături de Robert W. Wilson, primul Laureat al Premiului Nobel care vizitează UPT. De asemenea, el va susține o conferință de presă în data de 26 octombrie, în cadrul universității.

Dr. Robert W. Wilson, oaspetele de anul acesta, a primit Premiul Nobel pentru Fizică în anul 1978, pentru descoperirea radiației cosmice de fond, la Bell Labs, în New Jersey, împreună cu Arno Allan Penzias.

Această descoperire din anul 1964 a avut implicații majore asupra teoriei „Big Bang-ului”, fenomen care a dat naștere universului în urmă cu aproximativ 15 miliarde de ani. În 1964, cei doi cercetători au descoperit un zgomot de fond consistent recepționat din toate direcțiile, despre care au crezut inițial că este o problemă mecanică sau o reflexie a radiodifuziunii terestre. În schimb, cercetările ulterioare au arătat că descoperiseră radiația cosmică de fond, o rămășiță tăcută, dar persistentă a „Big Bang-ului”.

Evenimentul nu e unul deschis publicului larg, ci studenţilor din cadrul Politehnicii, însă dacă e printre voi vreun student la fizică (sau dacă aveţi ceva prieteni studenţi la fizică) din afara UPT dornic să participe, acum e momentul să ridicaţi mâna, pentru că pot trimite două persoane la eveniment. Lăsaţi un comentariu în care să vă exprimaţi interesul şi, dacă se strâng mai mult de două comentarii, tragem la sorţi la final.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.