Am simțit în sfârșit limitările Digi.Mobil

Astăzi, la puțin peste doi ani de când m-am mutat pe Digi.Mobil, am simțit pentru prima dată limitările semnalului. Până acum am fost perfect mulțumit cu rețeaua, existând un singur loc unde n-aveam semnal nativ, ci roaming național, anume la casa de vacanță a socrilor. Bine, și la fostul job, dar dacă n-ai semnal la telefon în birou n-ai ce să faci și îți dai demisia, cine naiba poate lucra în condițiile astea.

Ei, RDS a oprit azi roamingul național în județul Gorj (și Hunedoara și probabil altele), lucru confirmat de operatorul de care am dat când am sunat să mă plâng că n-am cum să fiu găsit.

În teorie, RDS fac mișcarea asta în momentul în care au acoperire de X procente pe un anumit județ și pot fi destul de siguri că nu rămâne nimeni fără servicii. În practică, întotdeauna cineva va trage paiul scurt și se va afla într-o zonă neacoperită de operator. De data asta paiul scurt a fost la mine. Eu sunt steluța:

acoperire

Aș putea să mă supăr și să înjur RDS-ul că mi-a luat dreptul fundamental de a avea rețea, să ameninț că mă mut la alt operator și să mă duc diseară să mă cac pe preșul punctului Digi din comună. Aș putea să încep să bălăcăresc operatorul pe forum la Softpedia, pe blog, pe Facebook și pe Twitter. Aș putea să refuz să accept că există și zone neacoperite de un anume operator și să mă bucur de semnalul excelent Vodafone și Orange pe care îl am aici.

Dar are rost? N-are. Asta e literalmente unica problemă pe care o are casa asta, că e prea retrasă pentru Digi.

Până una alta am 30GB de 3G de la Orange cu care să lucrez, am o cartelă veche de Vodafone pe care mă poate suna mama și am 5 kile de zaibăr de la doamna Eleonora de peste drum. Comand un repetor GSM și aia e.

6 thoughts on “Am simțit în sfârșit limitările Digi.Mobil

  1. Costinesti – Romania – anul 2016. La vila unde m-am cazat nu aveam net pe mobil nici la Orange, nici la Telekom. Am incarcat cu noua oferta de 10GB la 7 euro o cartela veche Vodafone – nici cu ea nu era prea bine. Asta in conditiile in care se lauda toti cu 4G, contracte de colaborare si acoperire nationala 99%. Am avut noroc ca mergea sa fiu sunat si sa sun. Costinesti – Romania – anul 2016.

  2. Nici eu nu am acoperire la ‘mosie’, desi anul trecut in creierii muntilor aveam net. Mosia e in Timis, creierii muntilor in Caras-Severin. Era clar ca e o miscare de castigat piata, ca nu ma astept sa aiba roaming-ul in cauza permanent. Oricum, chiar si fara acoperirea in cauza (se va rezolva ca in comuna va veni ‘fibra’ undeva prin toamna, din ce zice primarele) serviciile sunt absolut OK. Suntem de 3 ani in sistemul lor si chiar nu am ce sa comentez.

    1. Mie mi-e necaz că pierd semnalul pentru voce, că net avem. Ghinionul face ca moșia să se afle fix în falia dintre două zone de semnal. 200 de metri mai încolo în orice parte și e semnal H+.

  3. Daca ai net, poti incerca sa folosesti Digi Oriunde. Intradevar nu e o solutie care inlocuieste 100% semnalul GSM de voce ( aplicatia trebuie sa ruleze non-stop pentru a si receptiona apeluri rezultand un consum mare la baterie), dar pentru initiat apeluri face treaba.

  4. Eu am doar vreo 2 luni de cand am trecut pe digi, chiar daca cateodata mai exista probleme cu semnalul sunt cu mult mai multumit decat la celelalte retele telefonice.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.