Mi-am pus portbagaj exterior pe Fabie

Cu ocazia naşterii, în toamnă, a moştenitorului tronului Sîrb, nişte bloggeri drăgăstoşi i-au făcut cadou un portbagaj exterior, din ăla de urcat pe maşină, pentru că în Fabia familiei încap mai greu cărucior şi jucării şi scaun de maşină şi troler şi rucsac şi geantă şi plase şi… înţelegeţi unde bat. Ce vreau să zic aici e că avem multe bagaje. Fiind ardelean doar pe jumătate, am reuşit să-l şi montez în timp record, la doar şase luni de când l-am primit şi l-am băgat în boxă:

IMG_20160506_200319

(shh, nu e murdară maşina, aşa e modelul)

Iar motivul pentru care a durat atâta e că, neavând bare longitudinale pe maşină, n-am găsit uşor bare transversale pentru ea. Sigur, puteam să pun bare din alea universale, care se prind pe cheder, dar de ce să-mi distrug etanşarea maşinii? În plus, maşina e deja dotată cu găurele specifice pentru montarea barelor, aşa că de ce să nu mă folosesc de ele?

Şi folositu-m-am. Am găsit aceste bare transversale după îndelungi căutări (pentru că nu ştiu să folosesc Google, aparent), le-am comandat şi le-am montat. S-au montat uşor, în vreo 20 de minute am terminat, sunt solide şi stau fix pe maşină.

IMG_20160506_084716 (1)

Cu portbagajul am avut puţină bătaie de cap, în sensul că barele aveau între ele prea mult loc pentru a putea prinde cutia în găurile standard, din fabrică, dar am mai dat două găuri la dimensiunea corectă şi am reuşit să o montez. Bine, “să o montez” e mult spus, că a montat-o frate-meu cât timp am fost să iau nişte beri.

La drum n-am auzit vâjâială, dar nici n-am mers mai repede de 110 cu portbagajul pe acoperiş. Cartea tehnică a cutiei zice să nu depăşesc 130 km/h cât timp e montată, deci va trebui să mă abţin pe autostradă. Ceea ce, din nou, nu ştiu cum o să o fac, pentru că motorul de 1.2 cu gen 60 de cai, pus pe o maşină încărcată la maxim şi cu copil în ea, mă super atrage să calc pedala şi să-i dau 200.

Portbagajul e încăpător, mai înalt decât mă aşteptam, sarcină maximă de 75 de kilograme, e fix ce îmi trebuia. Am luat două chingi din Carrefour să leg bagajele de sistemul de prindere şi aia a fost. Plus că acum e super uşor de găsit maşina în parcare. Singura problemă e că ăl mic n-a vrut deloc să stea în portbagaj mai mult de 5-6 kilometri odată, aveţi idee cum să-l învăţ?

(btw, pentru cei curioşi, mulţumirile merg către Vali, Cetin, Răzvan, Andrei, Andrei şi Mariciu)

3 thoughts on “Mi-am pus portbagaj exterior pe Fabie

  1. Daca bate in cutie si se aude, recomand sa izolezi la interior cu pasla. Noi asa am facut si dupa 20 de km se linistea. Sa nu uiti sa pui o sticla cu apa de’aia cu pai si sa il imbraci bine ca e frig in portbagaj. Am gasit o sticla inghetata dupa un drum la munte. :)

  2. eu imi pun schiurile sus in cutie (deh e putin mai lunga) si am observat ca daca pun si schiurile fetitei nu mai comenteaza. Incearca cu ceva jucarie preferata si poate sta mai mult timp.
    Urmareste putin si consumul (doar de curiozitate) si ai grija la pasaje de drum cu vant lateral (n-o sa te rastoarne dar poate fi o surpriza).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.