Am şi eu o opinie despre premiile Oscar

Păreri personale şi subiective despre subiectul zilei, premiile Oscar:

  • A luat în sfârşit Leo Oscarul. Mă bucur nespus, pentru că în câteva zile se va termina circulaba din jurul acestui subiect şi ne vom putea continua viaţa liniştiţi. N-am văzut toate filmele ale căror actori au fost nominalizaţi pentru Best Actor, dar din ce am văzut mi-a plăcut mai mult Michael Fassbender în Steve Jobs şi nu ştiu ce caută acolo Matt Damon.
  • Brie Larson a fost într-adevăr cea mai bună actriţă din toate filmele care au dat actriţe nominalizate pe care le-am şi văzut. Lista completă a acestor filme: Room.
  • Mark Rylance, spionul din Podul Spionilor, câştigătorul premiului pentru cel mai bun actor secundar, nu m-a mişcat deloc când am văzut filmul. Eu aş fi dat Oscarul ăsta lui Christian Bale.
  • Jennifer Jason Leigh a fost absolut extraordinară în Hateful Eight, n-aş fi crezut că nu ia premiul.
  • La Best Cinematography n-aş fi putut alege un câştigător, pentru că toate filmele pe care le-am văzut (The Hateful Eight, Mad Max: Fury Road, Sicario, The Revenant) au fost superbe. Aş fi preferat să ia premiul Mad Max, pentru că a fost frumos, colorat şi pentru că e cel mai mişto film din toate timpurile vreodată, dar înţeleg de ce a luat Revenant. Emmanuel Lubezki a primit al treilea Oscar consecutiv, poate la anul prinde şi Roger Deakins unul, după 13 nominalizări fără succes. Uite, oportunităţi noi de meme, dacă tot a căzut bursa memelor cu Leo.
  • Îmi pare rău că George Miller n-a luat cea mai bună regie pentru Mad Max: Fury Road. OK, a fost mişto Revenant, dar chiar nu cred că a mai făcut cineva vreodată un film ca Fury Road, să fie o cursă constantă de două ore, care să fie coerentă, plăcută ochiului, care să nu plictisească, să nu obosească şi să ceară să fie revăzută.
  • Coloana sonoră a lui Ennio Morricone pentru The Hateful Eight a meritat cu vârf şi îndesat să câştige Oscarul. Tipul e încă în putere, chiar dacă a fost coleg de şcoală cu Tutankhamon.
  • Cântecul ăla al lui Sam Smith din Spectre, câştigătorul premiului, nu mi-a plăcut deloc, niciodată. Nu am auzit celelalte cântece nominalizate, dar dacă ăsta a fost cel mai bun, atunci am avut un an prost la categoria asta.
  • Mă bucur că Ex Machina a luat ceva, pentru că a fost surpriza anului trecut, un SF micuţ, cerebral, interesant. Cu toate astea, Mad Max ar fi trebuit să ia premiul pentru efecte vizuale. Aş fi preferat ca Ex Machina să ia premiul pentru cel mai bun scenariu, pentru că a fost un scenariu bun.
  • Şi în cele din urmă, Cel Mai Bun Film. Singurele două filme pe care nu le-am văzut dintre nominalizări au fost Brooklyn şi câştigătorul Spotlight, deci nu ştiu cât e de bun Spotlight. Deşi aud că tratează probleme sociale, biserică, pedofilie sau gen, deci probabil e la fel de momeală de Oscar ca The Danish Girl. Eu aş fi dat premiul lui Mad Max, dar din nou, zic asta doar pentru că e cel mai mişto film din toate timpurile vreodată. oricum, Mad Max a plecat acasă cu 6 Oscaruri, meritate toate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.