De ce vreau ca Leo DiCaprio să primească dracului un Oscar

Nu pentru rolul excelent din Revenant, care a fost un rol bun dar nu cel mai bun al lui. Până la urmă, mi-a plăcut mai mult în Catch Me If You Can sau Wolf of Wall Street sau în Django Unchained.

Şi nici pentru că “merită pentru întreaga carieră” sau pentru că “i-a venit şi lui timpul”, “ar fi cazul ca anul ăsta să primească” sau “pentru că aşa ar fi frumos”. Astea mi se par nişte argumente de căcat care transformă Oscarul în premiu de consolare.

Şi nici pentru că a îndurat hipotermie şi ape îngheţate şi că a mâncat ficat de cangur şi a dormit într-un tauntaun sau gen, după cum n-a luat Oscarul nici anul trecut doar pentru că s-a tăiat la mână şi a jucat în continuare aşa, sângerând.

Şi nici pentru că dintre toţi nominalizaţii de anul ăsta el ar fi cel mai bun, în sensul că oricât de bun sau rău ar fi el, ceilalţi au fost mai degeaba. Căci nu ştiu dacă e sau nu aşa pentru că nu am văzut celelalte filme, însă sunt sigur că Bryan Cranston nu şi-a filmat rolul în fugă pe webcam sau că Eddie Redmayne joacă rol de gagică special ca să mai aducă acasă un Oscar.

Nu, ştiţi de ce vreau ca DiCaprio să ia Oscarul anul ăsta? Ca să terminăm naibii odată cu subiectul ăsta şi cu mema asta jilavă care e DiCaprio neluând un Oscar. Gata.

7 thoughts on “De ce vreau ca Leo DiCaprio să primească dracului un Oscar

  1. Ba ai zis bine: din toti cei nominalizati anul ăsta, el este cel mai bun. Cam ăsta e singurul motiv pentru care merită să primească Oscar-ul. Pentru că pentru asta se acordă: cel mai bun la o anumită secțiune într-un anumit an.

    Nu prea au rost comparații între câștigătorii dintre ani diferiți: doar nu o fi să comparăm în fiecare an toate filmele cu Casablanca (să nu zic Titanic, că nu o să se mai audă nimic de fluierături). Și nici nu are rost să comparăm prestațiile unui actor cu ale lui din alți ani. E ca și cum ai zice că Justin Gatling e mai bun decât Usain Bolt pentru că la finalele din 2015 a scos 9.80, față de 8.98 ale lui Usain in semifinale.

    Totul depinde de prestația în runda respectivă; anul ăsta, DiCaprio chiar e cel mai bun la sectiunea best actor.

    P.S.: păcat că la Oscar nu există secțiunea de comedy, să poată și Matt Damon (ești sigur că nu s-a dublat cu Mark Wahlberg?) să câștige ceva.

  2. dar despre ce o sa se mai vorbeasca anul ce tocmai a inceput, cand vine vorba de oscaruri? nu, nu e ok sa castige, o sa se inchida internetul!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.