Netflix România: întrebări şi răspunsuri

Câteva îngrijorări ale românilor legate de nou-lansatul Netflix în România şi răspunsul la acestea:

  • Sunt disponibile pe Netflix toate filmele şi serialele din lume? Nu. E disponibil un catalog de câteva zeci de mii de filme şi seriale, în funcţie de contractele de distribuţie pe care le are Netflix cu studiourile internaţionale.
  • Netflix România are acelaşi catalog cu cel din SUA? Nu. La fel cum nici oferta Netflix UK nu e aceeaşi cu Netflix US, Netflix Olanda, Netflix Mexic sau Netflix Australia. Astea sunt strâns legate de contractele pe care distribuitorii de conţinut le au cu serviciile locale de streaming. Exemplu: Netflix a vândut drepturile de distribuţie pentru House of Cards ProTV-ului, aşadar chiar dacă e un original Netflix, serialul nu va apărea pe Netflix România până când nu le expiră contractul cu ProTV.
  • Există subtitrări în română pe Netflix România? Încă nu, dar mă aştept să existe în următoarele luni. Nu a fost o lansare specială pentru România, ci au dat drumul deodată la serviciu pentru literalmente toate ţările din lume în afară de patru (China, Siria, Crimeea, Coreea de Nord), localizarea fiind o chestiune de viitor.
  • Există conţinut românesc pe Netflix România? (Încă) nu. Momentan conţinutul românesc e creat şi/sau distribuit de marii jucători de pe piaţa locală care au serviciile proprii de streaming şi la care nu vor renunţa prea curând, cele mai mari fiind Voyo şi HBO GO.
  • Există undeva o listă cu tot conţinutul disponibil pe Netflix România? Oarecum. Există chiar în Netflix, dacă-ţi faci cont care în prima lună e gratuit. Altfel, va trebui să aşteptăm introducerea României în bazele de date ale unor site-uri de genul ăsta, care arată exact în ce ţări e disponibil un anume film sau serial.
  • Pot vedea cu contul de România conţinut din catalogul unei alte ţări? Da, dar nu oficial. Un cont creat în România poate fi folosit în orice altă ţară unde e disponibil Netflix, site-ul oferind conţinutul în funcţie de IP-ul de pe care e deschis. Asta înseamnă că dacă am un serviciu de VPN sau de Smart DNS care păcăleşte Netflix-ul că sunt în altă ţară, o să pot vedea conţinutul din ţara respectivă. Eu folosesc Getflix (am abonament pe viaţă, o altă variantă e asta) şi pot schimba cu un click regiunea din care vreau să văd Netflix. Aseară m-am uitat, de exemplu, la Jackie Brown, care nu e disponibil nici în România, nici în SUA, dar e disponibil în UK. La fel cu serialele Fargo sau Better Call Saul, care în US “se dau” pe Hulu, dar în UK, Olanda, Germania etc sunt disponibile pe Netflix.
  • Merită? În continuare consider că da. Cu aplicaţii pentru toate device-urile posibile (TV, PC, tablete, telefoane, conectivitate Chromecast), e cea mai comodă variantă de a vedea chestii în România prin Internet.

17 thoughts on “Netflix România: întrebări şi răspunsuri

    1. Abonament pe viata la *Netflix* nu exista. Eu am abonament pe viata la smart DNS/VPN care-mi permite sa vad netflixul de SUA/UK etc

    1. Da, ca folosesc doar funcția de smart DNS, adică doar face requesturile de pe IP străin, traficul e pur rds

    1. Acum ceva timp am citit un articol pe net ca UE vrea sa dea o lege prin care sa poti folosi un abonament de streaming in toata Uniunea Europeana. Asa ca nu cred ca netflix se va mai chinui ca sa interzica proxy-urile.

    1. Multam de raspuns, dar is bou ca nu am precizat ca nu am luat de la getflix, ca nu mai era valabila oferta. Am luat de dincolo, unde imi dau un client de vpn si se pare ca singura varianta ar fi sa imi pun un router care sa stie sa fie client vpn

  1. Salut !

    Am dat din intamplare de blogul tau, cautam ceva care sa ma poata lasa sa urmaresc Hbo Go din Romania, asa am aflat si de “Getflix”.

    Daca n-ai vorbit deja despre, te-as ruga sa dezvolti mai mult vorbind despre el, cat de bun este, cum se foloseste, ce “riscuri” sunt etc. Chiar as dori sa stiu daca pot folosi noul ip prin Getflix (vad care acum alt nume), inainte de a-l descarca, si sa ma conectez cand vreau, rapid si fara riscuri…

    Am incercat sa folosesc Safe ip dar degeaba, Hbo Go Romania recunoaste si nu ma lasa sa vad, chiar daca ip-ul este de Romania, plus ca din cauza “safe ip-ului” dupa ce am reinitiat calculatorul am ramas, pentru cateva minute bune, fara “dosarele” cu imagini, texte, pdf-uri etc. Intr-un final am reusit sa recuperz totul inapoi, dar nu sunt inca sigur daca riscul a trecut, cu tot cu antivirusul bun pe care-l am. :)

  2. Sunt in germania si doresc sa ma uit la un serial, dar imi apare subtitrarea in germana nu in romana si tot contul e setat pe romana si nici nu pot alege la subtitrarile de la video limba romana pentru ca nu mi-o arata. Ce trebuie sa fac?

  3. Salut
    Netflix Usa merge deblocat prin dns insa nu reusesc sa deblochez Netflix Ro prin dns ci numai prin vpn
    Sant multe seriale care au sub in ro numai cu ip de ro .A reusit cineva sa puna dns de ro?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.