Gibbous – un joc point-n-click ca pe vremuri

Am văzut de câteva zile kickstarterul ăsta, da’ nu m-am gândit să scriu până azi, când am văzut la Cetin c-a scris. Pe scurt, din clipul de prezentare pare un joc point-n-click ce îmi aminteşte de aventurile de la LucasArts de pe la finalul anilor ’90, gen Monkey Island, Sam and Max sau Grim Fandango – cu umor şi toate cele. Şi arată bine.

Ei, băieţii ăştia care fac Gibbous, care întâmplător sunt românaşi din Târgu Mureş, au nevoie de fonduri pentru dezvoltarea jocului, aşa că au pornit un kickstarter pentru a strânge cel puţin 40.000 de dolari ce vor fi băgaţi în dezvoltare. Nu e vorba de donaţii efectiv, ci de un fel de “precomandă” a jocului – fiecare contribuţie aduce după sine o recompensă pe măsură, cu excepţia donaţiilor de săraci de 1$ – 10 dolari (sau 9 franci, că-n moneda asta au făcut kickstarterul) aduc de exemplu o copie a jocului, 25 aduc ceva colecţie specială etc.

Ideea e că am susţinut proiectul ăsta de când a apărut, pentru că mi-e dor rău de tot de un point-n-click bun, şi jocul ăsta pare exact ce-mi doresc. În plus, jocul e românesc, deci #mândrie. Ceea ce vă recomand şi vouă.

One thought on “Gibbous – un joc point-n-click ca pe vremuri

  1. Super. Uite in asa ceva m-as implica oricand. Ar trebui promovat mai mult… ca asa cum spui si tu , daca nu scria Cetin nu scriai nici tu si nu aflam nici eu… faina treaba!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.