Am pus un scaun de copil cu ISOFIX pe Skoda Fabia

Dacă tot am încărcat Fabia cu portbagaj exterior şi cu o bicicletă, am zis că merită şi juniorul, la împlinirea primului an, un scaun mai confortabil, în care să stea cu faţa la drum şi în care sper să nu mai cârâie după 5 minute că vrea jos sau la maică-sa.

Spre surprinderea mea, Fabia cea bătrână (pe care am ajuns să o alint, alternativ, Bestia Roşie sau Mica Furie) are sistem de prindere ISOFIX – bucuria mea, să nu mai trebuiască să îmi prind degetele în prinderea cu centura de siguranţă. Aşa că i-am luat cadou un scaun Mappy care acum văd că e 300 de lei, în condiţiile în care eu l-am luat acum o lună jumate cu 450, redus de la 750. Apropo, m-am documentat de la zoso, are sfaturi pertinente.

A fost puţin complicat de instalat pentru că nu am mai lucrat cu ISOFIX până acum, scaunul vechi având prindere cu centura. După ce m-am prins exact cum trebuie să rabatez partea de jos a banchetei ca să pot ajunge la cârligele alea, a fost – ca majoritatea lucrurilor bune în viaţă – doar o chestiune de a nimeri gaura. După ce face clic stă atât de bine pe maşină de zici că e pus acolo din construcţie.

img_20161008_144333

Copilului i-a plăcut din prima, stă bine şi – în sfârşit – nu se plictiseşte după gen 3 minute, pentru că poate să se uite pe geam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.