Netflix România: primele impresii

Aţi aflat că de azi e disponibil Netflix în România? Ia, vă zic eu. Anume, la această pagină, după cum era de aşteptat.

Folosind contul a cărui versiune de US o folosesc deja de câteva luni pe Chromecast, m-am uitat fugitiv pe ce înseamnă Netflix România faţă de Netflix USA. Am încărcat Netflix atât pe PC (unde am prin router VPN de SUA – abonament pe viață aici sau aici), cât şi prin aplicaţia de Android, prin 3G (deci fără VPN, direct România original Dacia Zamolxe). Nu am făcut teste foarte detaliate pentru că se răceşte pizza, dar în primele 5 minute am aflat că:

 • Lipsesc programe care pot fi găsite pe Netflix US. Cel mai serios exemplu e House of Cards care e disponibil pe US dar nu e disponibil pe RO.
 • Dimpotrivă, există programe găsibile pe Netflix RO care nu sunt disponibile pe Netflix US. Exemplu: Ray Donovan, care pe US nu există, iar pe RO există primele 2 sezoane.
 • Preţurile sunt aceleaşi ca în SUA, doar că în euro în loc de dolari. Planul “standard”, cu full HD şi 2 device-uri care se uită concomitent, costă 9.99 euro.
 • Site-ul nu e localizat (încă) în română – nici interfaţa, nici subtitrările.
 • Dacă ai avut pe versiunea de US cont (free trial sau nu, nu contează) şi îţi faci cont pe Netflix România cu aceeaşi adresă de email, nu mai beneficiezi de free trial-ul de 30 de zie. #grijămare

DSC03165

Mai sus, diferenţa între Netflix SUA (ecranul mare) şi Netflix România (telefonul). Revin cu review mai în detaliu zilele astea, când aprofundez problema. Momentan am 4 feluri diferite de pizza pe masă care trebuie aprofundate.

11 thoughts on “Netflix România: primele impresii

 1. Cred ca poti sa le folosesti pe ambele fara probleme de pe acelasi IP ca sa poti vedea grila completa de programe. Eu am avut ca tine pe netflix.fr initial prin VPN, apoi au lansat in octombrie netflix.es si am renuntat la VPN, dar contul imi permite sa accesez orice tara de pe IP-ul de Spania fara vreun fel de restrictie efectiva.

  1. nope, dacă omor vpn-ul trece pe România. Anyways o sa țin vpn-ul pe router pentru hulu, Pandora și crackle

  2. Interesant, depinde probabil si de povestea drepturilor de autor. Aici in Spania s-a lansat oficial in octombrie cu tot tacamul si ofera nu doar grila standard de pe US ci si o serie de filme spaniole de duzina…

  3. in RO cel mai probabil voyo/MediaPro acapareaza piata locala; gen, House of Cards e licentiat catre Pro, altele catre Pro sau HBO.

   Time, my friends :)

 2. @Ovi: Pe pagina Getflix poţi să dezactivezi DNS-ul lor numai pentru Netflix, lăsându-le pe celelalte aşa cum sunt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.