Cameră auto: Philips ADR610

Am de vreo lună o cameră auto Philips ADR610 care poate fi cumpărată la puţin peste 600 de lei. Mie mi-a fost furnizată de magazinul becurionline.ro pentru scopul acestui review.

E vorba de o cameră Full HD, cu unghi de filmare de 100 de grade, cu detectare a coliziunilor (pentru a salva automat clipul în caz de accident) și cu indice al stării de oboseală a șoferului. Nu am priceput exact cum funcționează indicele ăsta, dar cică m-ar avertiza sonor şi pe ecran când sunt foarte obosit.

Camerea filmează aşa:

Am scos sonorul intenţionat, pentru că răgeam ca un măgar peste muzica oricum dată prea tare.

Păreri:

 • Dacă pe zi filmează oricum bine, pe noapte am fost surprins să văd ce bine operează, schimbând ISO-ul rapid în funcţie de lumină, fără prea mult zgomot. Are apertură de f2.0, ceea ce ar explica performanţele pe lumină mai slabă. Am testat-o doar în oraş, unde a funcţionat corespunzător, nu ştiu cum filmează pe drumuri lipsite complet de lumină.
 • Înregistrează în bucăţi de 5 minute. După 5 minute salvează clipul pe card şi începe clip nou (instant, nu se pierde nicio secundă de filmare). Când se umple cardul le şterge pe cele mai vechi.
 • Porneşte înregistrarea în momentul pornirii motorului, se poate monta şi uita de ea.
 • Are ecran şi butoane de redare a filmării, pică bine când te cerţi cu cretinul care te-a lovit pentru că a trecut pe roşu şi nu recunoaşte.
 • În caz de impact, camera salvează automat, într-un folder separat, 30 de secunde dinaintea incidentului şi 30 după. Nu am avut “norocul” să testez în condiţii standard funcţia asta, însă s-a activat de câteva ori când am trecut peste nişte linii de tramvai mai îndrăzneţe.
 • Unghiul de filmare de 100 de grade e decent, de ajuns cât să capteze tot parbrizul şi să filmeze în faţă. Nu ar fi stricat însă să fie mai larg cu 20-30 de grade.
 • Camera e mică, am pus-o în spatele retrovizoarei şi e destul de discretă cât să nu-mi fie teamă să o las în geam când plec juma de oră de lângă maşină. Mai ales că are şi mod standby de detectare a mişcării şi se activează automat dacă vede ceva în faţă cât e maşina oprită. Mă rog, asta merge la mine, că Fabia dă curent pe brichetă şi când nu e pus contactul.

Ce nu mi-a plăcut:

 • Nu are modul GPS pentru afişarea pe înregistrare a locaţiei/vitezei
 • Nu vine cu card microSD în pachet, trebuie cumpărat separat
 • N-ar fi fost rău ca alimentatorul de brichetă să aibă şi o ieşire USB secundară, să pot alimenta şi telefonul lângă.

Una peste alta, mi se pare o cameră mai mult decât OK pentru scopurile mele de şofer casual, nu văd nicio nevoie pentru o cameră de 1000+ lei deocamdată. Am prins şi primul aproape-eveniment cu ea şi mi-am făcut chiar şi cont pe trafictube cu ocazia asta.

One thought on “Cameră auto: Philips ADR610

 1. Am o chinezarie de aproape 2 ani, folosita intens, nu da semne de probleme, filmeaza mai bine si a costat cam juma’ din Philips.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.