Am văzut 15 minute din Doctor Strange în IMAX

Cinema City Timişoara au dat aseară un “sneak peek” pentru Doctor Strange, filmul Marvel despre care, deşi se va lansa curând (în 4 noiembrie), nu ştiam nimic până acum, în afară de un trailer pe care l-am văzut acum câteva luni şi din care am reţinut că Tilda Swinton e cheală.

Practic, a fost un trailer extins în care au băgat două scene mai lungi ca o demonstraţie a ce poate să ofere un film filmat (parţial) în IMAX 3D. Din el am aflat că Doctor Strange, ale cărui manierisme, accent şi voce amintesc de Dr. House, e rănit într-un accident, după care merge la un vraci care-l învaţă shambala şi cum să jongleze între mai multe planuri astrale pentru a putea alinia corect chakrele universului nostru şi – deci – a-l salva de Hannibal.

A fost incredibil.

Prima scenă mişto a fost cea în care vraciul Tilda Swinton îi deschide lui Strange ochiul interior, iar acesta intră într-un mega trip colorat şi absurd, pluteşte prin multivers şi îndoaie realitatea, iar a doua a fost o scenă de luptă influenţată vizual de Inception şi Interstellar, doar că dusă cu efectele puţin peste maxim.

Nu ştiu cât de bun per total va fi filmul, însă în momentul ăsta nici nu-mi prea pasă: încă n-a fost un film Marvel care să mă plictisească (poate primul Thor), iar ăsta arată atât de bine pe partea efectelor speciale încât cred că va fi o crimă să nu-l văd la IMAX. Şi am văzut Independence Day 2 la IMAX.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.