Film: Batman vs. Superman – Zorii Justiției

Am văzut în această seară mult așteptatul film Batman vs. Superman și pot confirma că într-adevăr este un film atât cu Batman, cât și cu Superman. De asemenea, este un film în care există un conflict între Batman și Superman. Ați observat până acum “vs.”-ul din titlu? La asta se referă, la conflictul dintre cei doi. Numai unul dintre multitudinea de detalii subtile din filmul acesta! Bravo regizorului! Asta se cheamă foreshadowing!

În acest film adaptat după niște reviste cu desene animate, pe lângă Batman și Superman apar scurt și personajele Wonder Woman, The Flash, Aquaman și încă unul sau două care nu știu cine sunt. Când o să apară Blu-ray-ul o să se poată pună pauză la fix în momentele din film care au fost adăugate după ce au avut un scenariu mai mult sau mai puțin coerent, ca să prezinte pe scurt Justice League în fugă, ca la anul sau când se lansează filmul să avem impresia că știm despre cine sau ce e vorba.

Am avut noroc să văd acest film, pentru că îmi doream de mult să văd un film cu tematici filozofice, cu introspecții despre religie și cu dezbateri despre Dumnezeu și ce înseamnă el pentru oameni, însă nu am găsit alt film care să expună ideile astea ca pentru simplioți. Mulțumesc Warner Bros!

Pe scurt, e un film despre cum Batman consideră că Superman e prea periculos pentru a-l lăsa să protejeze întreaga planetă, pentru că nu știi când se întoarce împotriva noastră; Lex Luthor speculează acest conflict pentru a încerca să-i distrugă pe amândoi, și îl învie pe generalul Zod, însă transformat în Doomsday. Batman și Superman se împacă și luptă împotriva lui Doomsday, iar Wonder Woman li se alătură. Haha, v-am zis tot filmul! Haha, am glumit, de fapt v-am povestit doar trailerul ăsta. Haha, de fapt v-am dublu păcălit, trailerul ăla e de fapt cam tot filmul.

Mi-a plăcut în mod special cum naveta klingoniană kriptoniană, când a fost activată de mână umană, a bootat în limba engleză – un nou exemplu al tehnologiei secolului 21, naveta venind cu pachete multi-limbă instalate. De exemplu, se zvonește că pe blu-ray se poate selecta pentru navetă și vocea Ioanei de pe GPS-urile cu iGO.

Serios vorbind, e un film ciudat. Arată ca un film bun din genul lui, are bugetul unui film bun din genul lui, are o coloană sonoră de ascultat și reascultat, Ben Affleck e un Batman excelent, însă ratează foarte multe. Ca de exemplu, de când ucide Batman oameni fără remușcări, în condițiile în care chestia lui specifică e că refuză să omoare? Chiar nu știu care e rădăcina problemei la filmul ăsta, și-i păcat, pentru că putea fi mult mai bun.

4 thoughts on “Film: Batman vs. Superman – Zorii Justiției

  1. Suna ca un razboi civil. M-ai convins sa-l vad, si ma bucur ca nu ai mentionat in cronica daca pana la urma sunt eliberati negrii sau nu.

  2. Hehehe, ce m-a amuzat chestia cu multi-limba preintsalat si vocea Ioanei. Care negri bre? Ca aia erau sclavi romani din multinationalele de lohn. Pareau negri ca nu ii lasau nici sa se spele. Dar Obama, Obama apare in film? Sau poate Merkel?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.