Diferenţa între sârbi şi americani

Citeam un super clickbait de pe un site timişorean, cum că “atac armat în apropierea Timişoarei”, despre un atac armat din Serbia (care e altă ţară, dacă nu v-aţi prins), într-o localitate întâmplător la 60 de kilometri de Timişoara.

Dar nu despre clickbait vreau să vorbesc (chiar dacă am făcut-o deja; sunt recunoscut regional pentru eficienţa mea), ci despre un detaliu care mi-a atras atenţia în articol:

Ministrul sârb de Interne Nebojsa Stefanovici a declarat că oamenii din cafenea au reuşit să-i smulgă arma din mână atacatorului, atunci când acesta a încercat să fugă.

Pe de altă parte, luna trecută un idiot a ucis 50 de oameni şi a rănit încă o dată pe atâta în State folosind o armă automată şi un pistol. Cel puţin 100 de gloanţe au atins câte un om, fără a le număra pe cele care au ratat.

Capacitatea încărcătorului armei automate e de 30 de gloanţe, cea a pistolului de 17. Ceea ce înseamnă că omul a golit şi a reîncărcat armele, după care şi-a continuat cruciada fără ca niciunul dintre oamenii din club să îl oprească.

Sârbii, în schimb, au prins momentul când omul a luat degetul de pe trăgaci şi i-au luat arma. Scurt.

(foto: armă de jucărie de la shutterstock)

3 thoughts on “Diferenţa între sârbi şi americani

  1. Este o mică fractură în logica ta: 100 de oameni au fost atinși de gloanțe, asta nu înseamnă că s-au tras cel puțin 100 de cartușe (un singur glonț poate face chiar și mai mult de 10 victime dacă acestea sunt grupate).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.