Semne de circulatie pentru pietoni

Pe noua străduță ce a răsărit acum vreo 2-3 luni cu rol de intrare în parcarea Iulius Mall din Timișoara există un semn de acces interzis pietonilor, ca ăsta din poză.

shutterstock_16881364

Și mă gândeam eu în timp ce intram pe stradă: oare pietonii-pietoni, ăia fără permis, știu ce semn e ăsta? Adică îi învață cineva, undeva? Că în școală sau liceu nu îmi amintesc să îmi fi arătat cineva un semn de circulație, să nu mor prost călcat de autobuz.

Mă gândesc că pentru un om fără permis auto, sau chiar pentru un copil, semnul ăla nu înseamnă foarte multe. OK, poate un oarecare procentaj dintre ei au destulă logică să coreleze culoarea roșie din margine cu silueta unui om și cu lipsa trotuarului ca să nu se bage orbește pe stradă, însă restul?

Mie încă nu îmi vine să cred că nu există în școli ore obligatorii de circulație. Măcar două ore pe an, să nu uite copiii. Cu semne de circulație și reguli de bază, gen nu treci strada pe roșu și te dai jos de pe bicicletă pe trecerea de pietoni.

foto “semn pietoni” de la Shutterstock

6 thoughts on “Semne de circulatie pentru pietoni

  1. Nu, nu trebuie sa se teleporteze. Trebuie doar sa isi foloseasca bibilica si bunul simt pentru a alege o alta ruta. Simplu.
   Daca nu te duce capul sa iti faci un traseu simplu mai bine stai acasa. Sunt jalnice scuzele de genu’ acesta. E ca la GPS, reconfigurare traseu.

   Si da, daca trebuie sa ocolesti o faci chiar daca inseama un drum mai lung in distanta si timp iar in capul tau crezi ca este un inconvenient.

   Bucata respectiva este cumva absolut singura cale de acces spre Popa Sapca? E vreun fiord acolo si nu stim noi?

 1. Altfel spus: eu te-am avertizat, daca nu cunosti indicatoarele, e problema ta. E ca la asigurari: nu ai usa metalica, degeaba ti-ai asigurat bunurile ca nu primesti nicio despagubire.

 2. Ovi, eu am prins in scoala ore de “rutiera” pe vremea cand am fost pionier. Stiu sigur ca am fost la un concurs organizat de militie, in clasele primare, parca la Gen. 18.

  Eu as obliga si biciclistii la ceva cursuri de educatie rutiera, poate scapam de faza cu “biciclist rau” dupa ce a fost interzis accesul biciclistilor in zona pietonala.

 3. eu am carnet si sincer primul instinct a fost sa caut trotuarul, pentru ca la prima vedere parca semnul ala ii invita pe pietoni sa vina pe straduta aia fara trotuare :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.