Se mută Festivalul Berii, primăria n-a făcut mare brânză

Primarul Nicolae Robu promitea în campania electorală (sau după, nu mai ştiu exact) că în urma plângerilor locuitorilor din zona stadionului Dan Păltinişanu, nu vor mai avea loc manifestări muzicalo-bahice în această zonă. Ceea ce m-a bucurat oarecum la momentul respectiv, dar nici nu e ca şi cum m-ar fi deranjat tare de tot să am festivalul la scară. Cum ar veni, m-am bucurat aşa, mai de gura nevestei.

Ei! Zilele astea aflăm că, după ce anul trecut Festivalul Vinului a fost mutat în Parcul Rozelor (şi am observat cu toţii ce super soluţie a fost să muţi tarabele cu mici şi cârnaţi dintr-o parcare despărţită de locuinţe de mai multe spaţii verzi direct pe o stradă la fix doi metri de geamurile oamenilor), anul acesta va fi mutat şi Festivalul Berii (mai precis Serbările Timişoreana) de la stadion, deşi Ursus Breweries mai aveau un an de contract cu primăria. Pentru că dacă domnul Robu a zis, domnul Robu face.

Ei, deşi mi-era super comod să am festivalul la botul calului (în caz că nu v-aţi prins, locuim în zona stadionului), nici nu mă deranjează tare mutarea asta, pentru că realizez că mirosul, mizeria şi înghesuiala sunt probleme reale pentru vecinii mei.

Dar!

Variantele alternative propuse de primărie nu sunt acceptate de Ursus Breweries (sursa), ceea ce e logic, pentru că cel mai probabil primăria a oferit teren la marginea oraşului, greu accesibil pentru o mare parte din locuitori (şi greu accesibil pe jos) – ex. terenul de la Arena Aquasport, la ieşirea din oraş.

Şi doi, se speculează că Ursus Breweries sunt interesaţi de spaţii private, în speţă parcarea Iulius Mall (sursa).

Ei, în cazul în care viitoarele Serbări vor avea loc la mall, care e şi mai în miezul oraşului decât stadionul, ce-a rezolvat primăria? Aceeaşi distracţie cu aceleaşi dezavantaje şi avantaje, doar că banii de chirie se duc în mediul privat, nu la oraş. Şi eu parcă aş fi preferat să meargă la oraş.

2 thoughts on “Se mută Festivalul Berii, primăria n-a făcut mare brânză

  1. Doamne… daca tot vor parcari private, poate o idee mai buna decat cea de la Mall e aia de la Galeria 1/Euro… ca is destul de mari amandoua si nici nu-i zona locuita.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.