Nu sunt sigur că îmi doresc un film Han Solo

Dacă tot au plătit 4 miliarde de dolari pentru Lucasfilm, Disney vor scoate pe bandă rulantă în următorii ani filme cu vechile proprietăți ale studioului. Ceea ce m-a bucurat – am ştiut sigur că va mai veni o trilogie Star Wars, sunt aproape sigur că vor continua sau reporni seria Indiana Jones (cel mai probabil cu Chris Pratt, ascultaţi la mine), plus că am speranţa că la un moment dat o să văd şi-un film Monkey Island, Sam and Max sau, în visele mele mai umede, Grim Fandango.

Însă nu îmi pot imagina ce mi-ar putea oferi bun un film Han Solo tânăr. Căci probabil aţi aflat, se pregăteşte un film cu Han Solo tânăr, Aventurile Tânărului Bagabont Stelar sau cumva. Un fel de cum era mai demult Tânărul Indiana Jones. Ei, şi pentru că de acum înainte Harrison Ford nu va mai fi niciodată tânăr, vestea asta mi se pare mai degrabă proastă.

Şi nu doar pentru că schimbă actorul sau ceva. Nu. Pentru că acum 40 de ani, George Lucas a făcut (nu-mi vine să cred ce o să scriu) o treabă bună. A introdus un personaj care a avut parte de toată expoziţiunea şi tot backstory-ul de care avea nevoie ca să îl formeze în doar 20 de secunde. Vorbesc, bineînţeles, de scena în care Han trage primul.

Ei, felul ăsta în care e prezentat de la bun început ca un superşmecheraş intergalactic fără prea multe de pierdut, cu o încărcătură istorică înceţoşată, mi se pare singura modalitate prin care poţi păstra moştenirea lui Han Solo ca fiind Han Solo. E omul ăla venit de nicăieri care umblă cu prieteni păroşi şi salvează prinţese de la incest – şi asta-i tot ce trebuie să ştim despre el. Nu are nevoie de un origin story.

Altfel, se poate ajunge la situaţia Indiana Jones, în care al treilea film a început cu origin story-ul lui Indiana, iar actorul care l-a jucat a murit de supradrog. Asta vreţi, Disney, să moară şi un alt tânăr de supradrog? Nu fiţi proşti Disney, lăsaţi-l în pace pe Han Solo. Gândiţi-vă la tineret!

4 thoughts on “Nu sunt sigur că îmi doresc un film Han Solo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.