Lucruri bune făcute de Robu: piaţa volantă de la stadion

S-a deschis astă vară şi funcţionează de două ori pe săptămână, sâmbăta şi miercurea. În teorie e piaţă de produse locale: vin ţăranii din Timiş şi de prin împrejurimi să-şi vândă chestiile, cu promisiunea fermă a autorităţilor că vor face controale şi nu va fi permis nimic din ce nu-i de ţăran, nimic importat, nimic luat de la en gros etc.

În practică nu am încă niciun motiv să mă îndoiesc de asta. Ne facem cumpărăturile de acolo aproape în fiecare sâmbătă şi până acum n-am văzut alde kiwi, banane, portocale şi alte minuni locale de pe alte continente. Am luat, în schimb, nişte brânză foarte bună, un cârnat afumat delicios şi nişte roşii de m-am lins pe degete. Şi smântână şi unt de casă, un vin cam prost şi o pălincă bună. Şi ridichi, morcovi, cartofi, mere şi pere. Şi odată am luat miere. A fost bună.

Şi ce-mi place cel mai mult, în afară de faptul că-i ieftin şi gustos tot (cam 50 de lei cheltuim pe săptămână în piaţă), e că toţi vânzătorii sunt politicoşi, bine crescuţi şi nu te agasează imediat ce treci pe lângă ei.

Ah, şi sâmbătă am văzut mai în margine, aşa, o grămăjoară de casete porno VHS vechi. Mă întreb dacă şi alea or fi fost producţii locale.

piata

foto: piaţă de prin alte ţări, via Shutterstock

3 thoughts on “Lucruri bune făcute de Robu: piaţa volantă de la stadion

  1. Reusita ideea si ma bucur de punerea ei in practica. Am cumparat de acolo produse foarte ok si preturile sunt decente.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.