Să vă explic cât de sportiv sunt

La liceul cu profil umanist la care fumam eu în baie acum vreo 12-13 ani s-a stabilit o premieră. Nu ştiu dacă naţională, dar diriginta mea de atunci m-a asigurat că e cel puţin o premieră judeţeană şi că de când e ea în învăţământ n-a mai pomenit aşa ceva. Şi avea ceva ani în învăţământ la vremea aia, fie-i ţărâna uşoară.

Anume, în vara anului 2003 am devenit primul elev din judeţ, după spusele dirigintei mele, rămas corigent pe vară la educaţie fizică.

Amu, nu că n-aş fi ştiut alerga sau sări, dar nu mi s-a părut că e ceea ce vreau să fac cu timpul meu liber (hei, eram la liceu, cine naiba face chestii la liceu, gândeşte bha înainte să spui asta), aşa că în loc să mă duc la orele de educaţie fizică şi să stau cu curul pe banca de rezerve am preferat să fac acelaşi lucru dar la cafeneaua de la colţ. Iar profesoara noastră de tumbe a decis să mă înveţe o lecţie şi să mă cheme în vacanţă să fac toate flotările şi flic-flacurile pe care le-am putut face.

Un an mai târziu a venit bacalaureatul şi pe la liceul nostru umanist, unde eu am absolvit cu brio o clasă de limbi şi de asemenea de limba italiană. Nu mă întrebaţi de italiană, acum ştiu tot atâta italiană cât ştiam atunci: “questa birra tedesca mi fa scoreggiare come una tromba”, expresie învăţată dintr-o cărticică adusă de prietenul Rob odată din Irlanda, expresie care înseamnă “berea asta nemţească mă face să mă beşesc ca o trompetă”.

Ei, şi la bacalaureat cât credeţi c-am luat la sport? Vă zic eu: n-am luat nimic, căci am ales să nu-mi aleg educaţia fizică drept probă la bac, alegându-mi în loc matematica. Care săracul de mine făcusem, la clasa asta de dansuri şi bune maniere, matematică de nivelul aritmeticii simple. Dar cu toate astea am avut mai multă încredere în capacitatea mea de a lua bacul la matematică decât să arunc cu prăjina sau ce se făcea zilele alea la sport.

Şi nevastă-mea se miră că nu mă urnesc să dau ture de stadion.

shutterstock_105840977

foto: atlet de la Shutterstock.

3 thoughts on “Să vă explic cât de sportiv sunt

  1. din carticica aia aflat de aprins vanturile? parca ziceai ca in functie de mancare poate sa as aprinda verde, sau albastru :))))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.