Începe nebunia Android 6 / Nexus

Cel puţin la mine în suflet.

Ieri a fost o zi mare şi lungă pentru fandroizi:

S-a anunţat numele oficial al versiunii M de Android: se va chema Android Marshmallow (şi are o statuie nouă în curte la Google), spre dezamăgirea mea, care speram să se cheme Android Mashed Potatoes sau măcar Milkshake, să-mi aducă toţi băieţii în curte. Sau măcar Memleak, să se potrivească cu felul în care funcţionează.

S-a anunţat numărul versiunii noi, anume 6.0. În condiţiile în care arată fix ca Lollipop, m-aş fi aşteptat să fie 5.2, însă presupun că vor să incrementeze rapid versiunile, ca la Chrome, astfel în 2 ani să ajungă la Android 13 sau ceva.

S-a scurs prima imagine cu noul Nexus 5 produs de LG, imagine care a polarizat comunitatea hardcore Android în cei cărora le place cum arată şi de-abia aşteaptă să-l cumpere şi cei cărora nu le place şi de-abia aşteaptă să-l cumpere:

HkuQ4t9

După care a apărut altă imagine care arată că de fapt imaginea precedentă era un fals, fiind o manipulare a unei poze cu un terminal Nokia, şi atunci s-a simţit un mare deranj în Forţă, ca şi cum milioane de voci au ţipat înfricoşate dintr-o dată şi apoi au tăcut subit:

17-1-e1439890858502

Bine, asta nu i-a oprit pe unii să facă filme bazate pe fals:

Enfin, cert e că se apropie momentul celor două Nexus-uri noi (cel de la LG şi fratele lui mai mare, de la Huawei), undeva prin octombrie cel mai probabil. Moment în care aşa mă tem că o să-mi mărit Nexusul din 2013 şi o să-l schimb cu cel din 2015, de numa-numa.

Update: cică poza cu Lumia e falsă, Nexusul ar fi adevărata treabă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.