Cum văd Hulu şi Netflix din România

După ce mi-am luat apartament, maşină, după ce am plantat un copac şi am făcut un copil, singura chestie care îmi mai lipsea din viaţă era Netflix-ul. Şi Hulu. Vedeţi voi, mă uit la multe filme şi seriale, iar pe deasupra sunt un om comod şi îmi place să le văd atunci când vreau să le văd, şi fără să mă dau de trei ori peste cap ca Greuceanu pentru asta. Ar fi varianta HBO GO care funcţionează impecabil, însă e limitat la producţiile lor şi la filmele distribuite de ei în România. Pentru mai multe variante, torenţii sunt din ce în ce mai greoi (şi ilegali) în condiţiile în care nu mai vreau să pornesc computerul atât de des, PopcornTime nu mai funcţionează (şi e ilegal), Voyo şi Digiplay sunt nişte chestii care încă îşi găsesc direcţia, cu destul de puţin conţinut relevant şi… cam atât.

Ei, la fel cum au făcut-o alţi români în alte rânduri de-a lungul istoriei, am recurs deci la ajutorul americanilor – mi-am făcut cont pe Netflix şi pe Hulu. Nu e gratis, însă face toţi banii. Anume:

Netflix în România

Trebuie un VPN bun. Ăsta pe care-l folosesc eu e bun pentru că nu e doar Full-VPN clasic, care redirecţionează tot traficul prin serverele lor, ci am şi o chestie mai deşteaptă: schimb DNS-urile pe device-ul pe care am nevoie şi traficul rămâne la fel, însă când accesez un site blocat, acesta vede request-ul ca venit din SUA (sau din regiunea pe care o setez în setările contului). Fără să routeze traficul, fără să-mi scadă viteza, fără să-mi schimbe IP-ul. Şi merge pe orice device care suportă configurarea manuală a reţelei, fără să fie nevoie să îl trag prin VPN cu totul (eu într-o cameră mă uit de pe Xbox şi în cealaltă direct de pe TV, că-i smart şi are app de Netflix).

Costă 3.99 dolari pe lună, însă eu mi-am luat ofertă de abonament pe viaţă cu 35$, plata o singură dată şi e al meu pe veci. Bine, ca să fim drepţi, contul meu arată abonamentul ca fiind valabil 30 de ani, însă dacă peste 30 de ani încă îl voi folosi înseamnă că a fost o investiţie bună. Oferta e de aici, e 39$, dar dacă zăboviţi un minut pe site vă apare un pop-up care zice că dacă vă înscrieţi la newsletter vă mai dă un cod de 10% reducere, cod care chiar funcţionează. Şi momentan e cea mai bună investiţie pe care am făcut-o în ultima vreme.

Ah, şi funcţionează şi cu alte servicii US-only, gen Pandora.

Netflix vs. Hulu

Pe partea de conţinut şi uzabilitate, Netflix şi Hulu sunt două animale diferite.

Netflix e mai bine lustruit ca serviciu, per ansamblu, are aplicaţii mai arătoase şi cu un design logic, consistent între platforme, şi – cel mai important – nu are reclame. Însă serialele nu sunt lansate la zi, ci după ce se termină câte un sezon. Deci n-aş putea să mă uit la ultimul Grey’s Anatomy, dar aş putea să mă uit la restul sezoanelor, în afară de ultimul. Dacă aş fi gospodină şi m-aş uita la Grey’s Anatomy. Ah, şi originalele Netflix sunt bune de tot: House of Cards, Narcos, BoJack Horseman, Arrested Development etc.

Hulu, pe cealaltă parte, are o selecţie mult mai mare de seriale la zi, însă mai puţine filme interesante. Şi – cel mai grav – are reclame chiar şi cu abonament. Căci Hulu are două tipuri de abonament: unul cu reclame, de 8 dolari, şi unul fără reclame, de 12. Care ăla fără reclame are şi el reclame la câteva seriale (gen Agents of SHIELD, New Girl şi Grey’s Anatomy), deci nu văd de ce ai alege abonamentul mai scump. Şi am mai observat o chestie aiurea la Hulu: o parte din conţinut nu poate fi văzut decât din browser, nu şi de pe aplicaţii mobile sau Smart TV. Ceea ce e stupid la maxim.

Dacă ar fi să trebuiască să aleg între cele două, aş alege Netflix pentru selecţia de seriale clasice (eu mă uit momentan la M*A*S*H* şi Heroes, doamna se uită la Gilmore Girls şi urmează să începem Friends) şi pentru că primeşti TV de toţi banii, fără reclame şi alte restricţii. Dar cum nu trebuie să aleg, le folosesc pe ambele.

16 thoughts on “Cum văd Hulu şi Netflix din România

 1. Trebuie să-mi vină Remix Mini (cică, The World’s First True Android PC) și mă gândesc să-mi fac și eu abonament la Netflix, ca să nu-l țin doar pentru camerele de supraveghere. Util articolul.

 2. Daca as merge pe la biserica te-as pune pe un pomelnic, acatist sau cum se numeste in termenii de specialitate, pentru ideea cu getflix. Ai postat acum cateva saptamani pe facebook despre el, de atunci sunt non stop pe Netflix. Merge foarte misto si au seriale foarte faine. Pot sa zic adio vremurilor in care tineam minte cu saptamanile la ce sezon si ce episod am ramas din un anume serial. Sa nu mai zic minutul si secunda, pentru vremurile cand trebuia sa pun pauza.

 3. Eu stau aici, in inima lu Netflix, si mi se rupe de el. Am Android box ( $80 ) si vad tot ce apare, la 5 minute dupa ce a aparut. Netflix e pentru pesnionari, pe aici, aia care nu au chef si cunostinte sa manuiasca un Android box.

 4. Multumesc pentru pentru pontul cu oferta.
  Citind postul tau si cel similar de pe arhiblog.ro m-am decis ca sa imi fac si eu conturile necesare. Am reusit cu succes sa imi creez contul pe GetFlix, urmat de contul de NetFlix cu card meu romanesc. La Hulu, insa, nu reusesc de nici un fel sa fac ceva cu acelasi card: “Hulu accepta doar card-uri emise de institutii din SUA). Conteaza codul postal ? (am pus unul din Delaware)… Am incercat si cu contul de PayPal (legat de acelasi card, insa): acelasi rezultat .
  Arhi spunea ca ii s-a intamplat exact invers, nu i-a mers pe NetFlix dar i-a mers pe Hulu.
  Ma poate ajuta cineva cu vreo idee?

  1. Eu am card Mastercard de la BancPost pe care l-am folosit peste tot in lume (Europa, America, Asia, ca in Africa si Australia inca nu am ajuns) fara probleme. Dar la Hulu nu ma lasa sa fac nimic. Am sa incerc sa folosesc un alt cont (nu stiu cum sa il sterg pe cel deja creat deja) si sa introduc inca o data datele necesare.
   Ce parere aveti de Entropay ca un fel de “last resort”, daca nu merge deloc cu cardul meu?

  2. Same here. Nu am reusit de niciun fel sa fac cont pe Hulu cu card romanesc / PayPal pe Romania. Nu mi-a acceptat cardul, mesajul fiind acelasi: “Hulu accepta doar card-uri emise de institutii din SUA)”

   Exista vreo solutie la chestia asta?

 5. Eu folosesc Ad-free time (2$ pe luna) și Netflix (cu opțiunea HD).
  Streaming ul merge fără probleme. Librăria lor nu are tot ce mi place. Nevasta e însă mulțumită de serviciu (mai ales că are și desene “educative” pentru junior)

  PS. Stai chill… Popcorn time (.se) funcționează ok

 6. salut. cum te (mai) intelegi cu getflix? e totul ok? am dat peste post-ul asta si cautam un vpn… citeam de getflix ca e cam incet. ai vreo problema? mersi.

  1. Salutare. Nu ştiu exact pe partea de VPN cât de rapid e, că eu folosesc partea de SmartDNS (adică nu îmi re-rutează tot traficul prin serverele lor, doar requesturile către netflix etc le face de pe IP-urile lor). Am folosit de câteva ori şi VPN-ul lor, ce-i drept nu pentru streaming, şi nu m-am putut plânge.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.