Hipoterapie – terapie cu cai

7

Amicul meu Cristi se ocupă de un ONG mişto: se cheamă HorsEmotion şi oferă copiilor cu probleme o soluţie terapeutică aparte, cu ajutorul cailor, printr-un centru de hipoterapie şi dresaj natural de lângă Timişoara, la Ianova.

Hipoterapie (terapie cu cai) și dresaj natural horsemanship sunt cele două servicii principale ale organizației non-guvernamentale HorsEmotion. HorsEmotion Timișoara oferă ședințe de hipoterapie (terapie cu cai) care se adresează copiilor cu diverse dizabilități precum paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză, parapareză, sindrom Down, autism, retard în dezvoltare și handicap neuro-motor/psiho-motor. De asemenea oferă instructaj în metodele de dresaj natural horsemanship după metoda Parelli pentru educarea fără violență a cailor dificili care mușcă, zvârle sau au alte probleme.

Detalii pe site sau, pentru cei cu mai puţin timp, pe un pdf succint.

De ce am scris treburile astea: proiectul e înscris într-o cursă pentru un grant Reifeissen, pentru a facilita dezvoltarea acestuia în continuare. Doar că nimeni nu dă bani degeaba, aşa că Reifeissen au implementat un sistem de votare a ONG-urilor înscrise.

Rugămintea lui Cristi, pe care v-o transmit şi eu vouă, e să vă rupeţi două minute să votaţi HorsEmotion pe site-ul granturilor. E un proces simplu, care deşi necesită înregistrare, poate avea rezultate mari cu un efort minim.

Pagina specifică acestsui proiect e aici, cu toate detaliile administrative. Alături de rugăminte, am mai preluat de la Cristi şi vă pasez mai departe şi mulţumirile lui anticipate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.