Dacă aţi folosit Sync.me, aţi făcut publice numerele tuturor contactelor voastre

syncme

Sync.me a pornit ca o aplicaţie de iOS şi Android care promitea sincronizarea contactelor cu cloud-ul şi crearea unei baze de date enorme, prin care, dacă aveai aplicaţia, să vezi cine te sună chiar dacă nu ai numărul salvat în telefon. Cârligul cu care te agaţă, însă, e sincronizarea automată a pozelor contactelor din telefon cu pozele respective din reţelele sociale majore.

Ei, aparent dezvoltatorii au transformat baza asta de date într-un motor de căutare inversă, în sensul că te lasă să cauţi după un număr de telefon şi îţi dă numele deţinătorului. Şi e îngrijorător de precis – m-am găsit pe mine, pe doamnă, frate, mamă, bloggeri, tot ce am căutat. Asta pentru că cineva a instalat aplicaţii dubioase şi nu a citit termenii şi condiţiile.

corina

cetin

adamilea

vali

tudor

ovi

Căci da, în termenii şi condiţiile pe care nu îi citeşte nimeni e stipulat undeva că o să îţi folosească în acest fel datele şi că, în calitate de utilizator, eşti singurul responsabil să primeşti acordul tuturor contactelor pe care le urci la ei în aplicaţie să le faci publice datele:

To access or use the “Sync.ME search” you will be required to provide your contacts’ names, phone numbers and email addresses for the Service’s phonebook directory; this will enhance the performance of the Service and allow you to perform numeric search or identify incoming calls against a searchable phonebook directory, which contains the contacts’ information from our users who permitted the aggregation of this information.

If you chose to activate the “Sync.ME search” feature, you would be asked to explicitly warrant that you have all necessary permissions to share your contacts’ information, and that you have no knowledge of any objection, on the behalf of any of your respected contacts, to include their names and phone numbers in the phonebook directory, which is available for other registered users. Please be sure not to share any other person details without his or her prior consent, and that the information you share is accurate and up-to-date. For security reasons, we will also filter out numbers of your phonebook which do not seem to correlate to an actual person. You may at any time opt-out of this feature by deactivating it, in which case we will de-list your contacts (unless their details were provided by other sources).

Ce e de făcut?

Dacă nu vrei să îţi regăseşti numărul în motorul lor de căutare, au opţiune de opt-out, prin care ei promit că ţi-l şterg în 24 de ore. Trebuie completate trei câmpuri aici, după care aşteptăm. Merge şi cu adresă de e-mail falsă. Eu am cerut ştergerea azi, în 30 de minute a dispărut numărul de pe site.

Şi pentru numele celor sfinte, nu mai folosiţi astfel de aplicaţii. Una e să-mi dau eu datele cui aleg eu, alta e să îmi apară datele pe interneţi pentru că cineva n-a ştiut ce-i aia tehnologie.

UPDATE: Între timp nu mai găsesc niciun număr – nici cel pe care l-am scos, nici altul pe care îl verificasem cu succes şi nu a fost scos.

UPDATE 2: Şi-au revenit numerele, sunt tot acolo.

26 thoughts on “Dacă aţi folosit Sync.me, aţi făcut publice numerele tuturor contactelor voastre

  1. Ok, destul de dubios.

    Nu tin minte sa fi folosit aplicatia asta de rahat, ca nu imi place sa sincronizez chestiuni; totusi numaru’ meu aparea pe acolo.

    1. Păi aia e problema, că apare pentru că altcineva a folosit-o şi şi-a dat acceptul să urce toate numerele din agendă, inclusiv al tău. Nici eu n-am folosit-o, şi sigur nu mama sau nevastă-mea.

  2. In sync.me se pare ca n-am aparut inca (desi acum sunt convins ca am numarul de telefon legat de IP intr-o baza de date secundara a lor ).
    Astept cu nerabdare momentul in care WhatsApp/Facebook, sau Viber, sau Skype, sau Google, vor folosi si ei similar bazele de date mult mai mari colectate. Pe astea nu prea ai cum sa le eviti nici daca ai dumbphone, sigur ai cateva zeci de prieteni care le folosesc.

    1. Prima oara i-as suspecta pe aia care dau invite la jocuri pe Facebook, pe urma as trece la cei care iau virusi de pe facebook dupa ce dau click pe filmulete porno in care sunt etichetati… usor, usor iti cam dai seama.

  3. “UPDATE: Între timp nu mai găsesc niciun număr – nici cel pe care l-am scos, nici altul pe care îl verificasem cu succes şi nu a fost scos.
    UPDATE 2: Şi-au revenit numerele, sunt tot acolo.”

    Probabil ca dupa ce au sters nr din baza de date face sync iarasi cu agenda de unde a luat initial numarul.

  4. Amuzant… ca sa iti stearga numarul iti mai cere si adresa de mail. Asta ca sa-si mai imbogateasca baza de date si cu adresa ta de email. Tare, nu?

  5. Yep. Și eu apar. Și totuși bun de știut pentru situațiile în care mai primesc apeluri dubioase de la numere necunoscute. Acum am o șansă să aflu cine tot face farse…

  6. Asta e cea mai mare tampenie de aplicatie de care am auzit pana acum. Bine ca nu mi-am gasit numarul in baza lor de date.

  7. Si al meu apare. Cui ati scris la aia sa vi se scoata numarul din baza lor de date ? Pe pagina de FAQ si la cea de contact tre sa-mi dau si adresa de mail si parca nu le-as mai da un detaliu despre mine. Daca nu am de ales, asta e, dar am zis sa intreb inainte :).

    Mersi.

    1. Intră din Chrome cu incognito și ai câte căutări vrei (dar trebuie să închizi și să redeschizi fereastra de incognito).

    1. Corect, ori cu fereastra incognito ori stergeti cookie-urile de pe site-ul respectiv si apoi puteti cauta din nou.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.