Cinci ani de Black Friday în România

Anul ăsta se marchează al cincilea an de Black Friday în România. Ce-i drept, primii doi ani au fost mai timizi, abia de prin 2012 “sărbătoarea” luând amploarea pe care o are acum. De altfel cred că, exceptând 2010, am câte o amintire cu fiecare Black Friday românesc.

Anume, în 2011, când a avut loc primul BF vizibil în România, mi-am luat computer. Ţin minte exact cum am pus în coş componentele rând pe rând la trei magazine online, doar ca să cadă site-ul la două din ele şi să se termine stocul la al treilea înainte să plasez comanda, aşa că m-am văzut nevoit să merg la ceva magazin de cartier de componente PC, mai mult de nervi decât de nevoie, şi mi-am luat nişte bucăţi de PC. Şi apoi m-am jucat Mafia II şi a fost cel mai mişto lucru din lume.

În 2012 am avut norocul să trebuiască să duc consoarta la aeroport la ora 5 şi am ajuns la birou la ora 5 jumate, aşa că am prins soft-spot-ul BF, anume ora aia între 6 şi 7 dimineaţa când corporatiştii încă dorm un somn dulce, aşa că am dat frâu liber cardului pe te miri ce prostii.

În 2013 mi-am luat maşină. Nu de pe net, ci de la Gaben, dar ţin minte cum am bătut joi noapte drumul până la Baia Mare cu gândul că “înante să merg să iau maşina, mă trezesc devreme să iau ceva de pe net”. Nu m-am trezit destul de devreme, dar hei, mi-am luat maşină. Şi a lăsat omul la preţ? A lăsat. Iată, Black Friday.

În 2014 nu mi-am luat nimic, şi ţin minte că la finalul zilei am fost pe de-o parte bulversat că nu am apucat să-mi iau nimic, însă pe de altă parte cumva impresionat că am rezistat tentaţiei de-a-mi lua literalmente toate gadget-urile şi device-urile din oferte. Gen, dacă mă trezeam mai devreme îmi luam PS4 sau ceva şi-mi dădea nevasta în cap cu el a doua zi.

În 2015, Flanco împlineşte 5 ani de Black Friday, fiind unul dintre iniţiatorii BF în România, ocazie cu care a anunţat reduceri de până la 80%, atât online cât şi în magazine, plus tot felul de concursuri interactive pe radio şi în magazine (vor fi anunţate toate şi pe pagina de FB a magazinului).

Ca nişte ponturi, iată cum treci cu bine peste un BF de succes. E destul de simplu:

  • faci cont din timp pe flanco.ro şi te abonezi la newsletter pentru a primi din timp ofertele
  • faci un wishlist cu produsele pe care anticipezi că vrei să le iei
  • dacă faci ca mine în 2013 sau 2014 şi nu apuci să mai iei nimic online înainte să se termine stocurile, mergi la un magazin în carne şi oase şi cauţi acolo produsele dorite. Oricum, magazinele Flanco vor avea program prelungit de funcţionare de Black Friday.

Personal, anul ăsta mă paşte un PC nou, că ăsta din 2011 deja tuşeşte atât de tare încât Fallout 4 refuză să se joace cu el şi, dacă rămân bani, un smartwatch. Sau un monitor ultra-wide, mmm. Sau şi un monitor ultra-wide. Vedem.

Let the number games begin.

La Flanco, campania Black Friday începe vineri 20 noiembrie și ține trei zile (vineri-sâmbătă-duminică), atât în magazinul online, cât și în magazinele din toată țara, care vor avea program extins în toate cele trei zile.

2 thoughts on “Cinci ani de Black Friday în România

  1. Pe o scara de la 1 la 10, cat de porci vor fi Flanco? Gen, cum au facut emag, pcgarage si multi altii, urcand preturile cu o luna inainte, pentru a putea apoi sa pretinda ca fac “reduceri”?

    Si nu-mi spune zero…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.