Articolul zilei: “Şapte motive să te muţi acum la Lugoj”

Tocmai am dat de cel mai ineficient şi dubios scris articol de promovare a unei localităţi şi nu mă pot abţine, trebuie să îl împărtăşesc şi cu voi. Şi să-l analizez, pentru că a) sunt român şi b) am Internet acasă, deci sunt calificat automat să am opinii.

Aşadar, fără prea multă gargară, în caz că vă e lene să daţi click aici pentru a citi care-s cele şapte motive pentru care ar trebui să te muţi acum la Lugoj conform site-ului lugojeanul.ro, vi le trec eu aici în revistă, că e un articol delicios.

Cele şapte motive ar fi după cum urmează:

1. Transport gratuit in comun

Cele cinci autobuze si microbuze care fac rutele prin oras sunt acceptabile din punct de vedere mecanic, nu sunt nici cele mai moderne, dar nici nu se strica in drum, astfel ca zeci de mii de oameni se folosesc cu bine pana acum de serviciu.

În primul rând, rămâie scris că apreciez şi salut iniţiativa de a oferi gratuitate pentru tot poporul la transportul în comun într-un oraş întreg. Mă rog, mă gândesc că “cinci autobuze şi microbuze” nici nu consumă mult. Da’ dacă tot faci reclamă transportului în comun, poate nu e cea mai bună alegere să foloseşti descrieri gen “acceptabile din punct de vedere mecanic” sau “nu se strică în drum” de parcă ar fi o posibilitate reală ca asta să se întâmple însă – mirare! – încă nu s-a întâmplat.

2. “Suntem un oras mic, dar cu de toate”

Chiar daca ne lipsesc unele lucruri, la Lugoj avem de toate: strazi acceptabile, unele dintre ele dezastruoase, apoi avem parcuri curate, terase frumoase, malul Timisului, magazine, supermarketuri, banci, pista de bowling, piata noua si cam tot ce are nevoie un oras de marimea aceasta.

Din nou acel cuvânt, “acceptabil”. Avem străzi în regulă. Nu-ţi rupi roţile în ele, sunt ok. Doar în alea dezastruoase ţi le rupi, că avem din alea. Veniţi în Lugoj, avem străzi dezastruoase! Şi bănci şi pistă de bowling! Şi… fii atent… MAGAZINE!

3. “Vremea e mereu placuta, oamenii la fel”

Fata de Timisoara sau Bucuresti, la Lugoj vremea e mereu frumoasa. Cand ploua, lumea nu se supara, nu se enerveaza, e la fel de calma ca si atunci cand e soare sau ninge. Daca e cald, lumea iasa pe strazi, se plimba, zambeste si nu este stresata, pentru ca nu are motive sa fie. Nu avem blocaje in trafic decat foarte rar, nu ne costa mult sa traim in orasul nostru si nu ne place sa ne enervam pentru chiar orice nimic.

Deci pentru că e un oraş mai mic, vremea e mai frumoasă decât la Timişoara sau Bucureşti. Întotdeauna. Iar lumea e super chilleanu tot timpul, fie ploaie, fie vânt, pentru că nu are motive să fie stresată. Se ştie clar că Lugojul e singurul oraş din România unde s-a scos în ilegalitate stresul. Sau poate pentru că…

4. “Avem cinematograf”

Pentru un oras de 40.000 de locuitori, sa ai cinematograf e chiar o raritate in Romania si oriunde in Europa. Si mai mult, cinematograful nou are si sala 3D, fiind la standarde inalte de calitate si interiorul, sistemul de redare. In curand, la Lugoj vom avea si strand si bazin acoperit, dar si un teatru nou pentru pasionati si, cine stie, poate chiar un centru pietonal mai mare, ca in marile orase din tara.

Îmi place cum aici sunt trecute multe chestii pe to do list. Avem acum cinematograf (mă rog, şi comuna Gottlob cu 2041 de locuitori are cinematograf, nu mai e CHIAR aşa o raritate să ai cinema la oraş), dar vom avea şi altele. De exemplu, nu vom mai fi nevoiţi să ne scăldăm pe malul Timişului, chiar dacă mai devreme îl treceam la “avem de toate”.

5. “Somajul e cel mai mic din tara”

Rata somajului la Lugoj este foarte mica. Toata lumea are de lucru, dar asta nu inseamna ca daca te muti aici nu iti vei gasi un job. Din cauza posibilitatilor de dezvoltare, a infrastructurii europene care trece pe langa oras si a utilitatilor ieftine, la Lugoj se deschid mereu noi firme care cauta muncitori, asa ca daca ai chef de munca si pofta de mutat, asta este inca un motiv sa te muti in orasul de pe Timis.

Un alt aspect foarte important al mutării la Lugoj, nu sunt şomeri. Ceea ce e bine, dar e şi rău. De exemplu, dacă nu sunt şomeri, cine să mai organizeze proteste sau flash mob-uri în staţia de microbuz?

6. “Alei si sensuri giratorii? ”

Lugojul e patria aleilor si a sensurilor giratorii. Daca iti place sa te plimbi pe jos intr-un oras aproape deloc poluat sau ai o pasiune pentru a te invarti in sensurile giratorii, atunci Lugojul a fost facut special pentru tine.

Bos, serios, vino în lugoj. Avem sensuri giratorii. Te poţi învârti în ele până ameţeşti rău de cap şi te întorci acasă pe şapte alei.

7. “Comunitatea de biciclisti e lucru serios”

Lugojul este orasul cu una dintre cele mai bine pusa la punct comunitate de biciclisti din tara. In fiecare luna, biciclistii se aduna si fac o tura in jurul orasului, dar nu doar atat, cei care folosesc vehiculele pe doua roti ca mijloc de transport zi de zi fiind din ce in ce mai multi in ultima perioada. Desi nu avem piste speciale pentru biciclete, la Lugoj biciclistii sunt respectati in trafic, tocmai pentru ca sunt organizati si de obicei civilizati in timp ce se deplaseaza prin oras.

Serious business, biciclitul ăsta. Deci nu doar că toţi bicicliştii din oraş dau o tură pe centură lunar, e OK şi în trafic cu bicicletele, chiar dacă nu au piste. Pentru că am stabilit deja la punctul 3 că lugojenii sunt cei mai chill români, indiferent de vreme, şi sunt super civilizaţi pe străzile acceptabile sau dezastruoase ale oraşului.

Paragraful cu adevărat important, însă, din articol e fix ultimul, care sună cam aşa:

P.S.: Normal, o sa vina si o postare despre cele sapte motive pentru care ar trebui sa ne mutam din Lugoj, dar asta intr-o alta zi, eventual cand ploua…

De unde putem rezuma întregul articol după cum urmează: “veniţi în Lugoj, e un oraş potrivit, da’ vedeţi că noi la prima ploaie am tulit-o”.

3 thoughts on “Articolul zilei: “Şapte motive să te muţi acum la Lugoj”

  1. Cică au şi universitate. Şi insula unde se pot practica “diverse activități, fotbal, tenis”. Şi văd că autorul a uitat să menționeze faimosul dans sincron, edițiile 2012 – 2013. Noroc cu comentatorii, că-s pe fază. Altfel n-aflam nimic de Lugoj :)

  2. Ba, esti rautacios. Tu ai facut vreodata sex in 3 sau in 4? Atunci sa incerci. Te duci cu masina in sensul giratoriu si te invarti acolo. Daca sunteti 3 in masina e sex in 3, daca sunteti 4 e in patru. Asta am aflat-o de aici, unde nu sunt giratorii, ele se numesc …. rotunduri sau cercuri :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.