Reactivarea Windows 10 după upgrade de hardware?

Zic să întreb şi aici înainte să bag mare la reinstalări. Am făcut un upgrade major la PC, anume placa de bază, procesorul şi placa video, moment în care Windows 10 s-a dezactivat singur. Windows 10 a fost instalat ca upgrade de la un Windows 8 retail cumpărat la începutul lui 2013.

Am vorbit cu un băiat Crispin de la Microsoft Answer Desk, care zice că ar trebui să fac instalare pe curat, da’ că nici atunci n-ar merge dacă nu am product key, pe care nu-l am căci e upgrade, şi că aş putea încerca să instalez curat Windows 8, să-l activez, să upgradez la Windows 10 şi să activez Windows 10. Cu menţiunea că “however, this will not guarantee you that it can automatically activates your Windows”.

Sfaturi, cineva?

UPDATE: am reuşit. Soluţia comentatorului Cezar a fost cea câştigătoare, am instalat update-ul (de fapt am dat doar restart, că şi-l descărcase deja) la versiunea 1511, după care am activat Windows-ul cu cheia de Windows 8 pe care o cumpărasem în 2013. Fără nicio problemă.

activat

10 thoughts on “Reactivarea Windows 10 după upgrade de hardware?

  1. Daca ai cumpărat de la retail atunci licenta are sanse sa fie oem adica asociat unui config de hardware.. Am auzit ca se poate re arma cumva aceasta asociere dar doar odata. Nu stiu CUM se face stiu doar ca se poate

    1. stai. cum adica “retail are sanse sa fie oem”? pai ori e oem (aia eftina si care se leaga de ceva HW la prima activare), ori e retail (aia non-dependenta de HW)

  2. daca iei ISO-ul care include si “November update” (Windows 10 version 1511) atunci ar trebui sa se poate instala / activa direct cu SN de la W8. Daca nu merge prin internet, un telefon la MS rezolva de obicei. De preferat sa ai la indemana factura cu care l-ai cumparat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.