Ce am aflat din lansarea Windows 10

  • Windows 10 va rula pe PC, tablete, telefoane, Xbox, televizor, ochelari de soare, frigider, interfon, uscător de mâini, sobe de teracotă.
  • Cică 1.7 milioane de “insideri” au instalat de 3 milioane de ori preview-ul tehnic Windows 10. De unde deduc că 1.3 milioane din instalări au trebuit reinstalate că au crăpat la un moment dat.
  • Tot ce a fost branding Windows 10 e colorat într-un albastru calm. Aplicaţii, wallpaper, meniuri, telefon, Cortana, logo etc. De unde deduc că bluescreen-ul e un feature central al Windows 10.
  • Cortana va fi un fel de Siri care merge şi pe PC, doar că va fi mai nesimţită pe alocuri.
  • Windows 10 va fi gratis pentru cei care-au cumpărat deja 7 sau 8, în speranţa că o să uităm cât de tare am înjurat Windows 8 atunci când a apărut.
  • Totuşi, partea cu gratis a fost formulată destul de ambiguu cât să sugereze că va fi un abonament la Windows. N-au zis-o, dar mi-a lăsat impresia asta. Plus că nici n-au negat-o, deci na. “Căcat, iar n-am plătit Windows-ul luna asta şi au venit să mă debranşeze”. Să nu ziceţi că nu v-am zis.

La modul serios însă, arată bine, bine de tot, plus că-mi place cum e integrat între mai multe tipuri de device. De-abia aştept să-i dea drumul variantei finale. Primul technical preview mi-a plăcut mult cât l-am folosit, e ca şi cum Windows 7 şi Windows 8 au făcut un copil super frumos pe care l-au îmbrăcat din străinătate. Mişto.

4 thoughts on “Ce am aflat din lansarea Windows 10

  1. Am auzit si prin vara discutii despre “abonament” la Windows. Abonament care o sa-ti dea acces la versiunile noi pe care o sa le tot lanseze.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.