Cum dezactivezi Windows Defender (antivirusul) în Windows 10

Probabil că dacă v-aţi pus Windows 10 aţi văzut că există un proces “Antimalware Executable” care insistă să vă siluiască procesorul. Probabil că aţi dedus că e vorba de Windows Defender, antivirusul implicit din Windows. Şi probabil că aţi încercat să-l opriţi, doar ca să observaţi că e în zadar, că porneşte automat singur după o vreme.

Prima opţiune e să instalaţi alt antivirus, unul care să mănânce mai puţine resurse, caz în care Windows Defender se dezactivează singur. La categoria resurselor Bitdefender e rege, fiind testat şi atestat de autorităţile competente în domeniu ca având cea mai mică amprentă asupra sistemului. Şi e şi românesc, deci mândrie.

Dacă însă preferaţi să renunţaţi de tot la AV (cu riscul de a lua diferite boli de pe site-uri de profil), există o opţiune ce implică modificarea Group Policy-urilor. Anume:

1. Click Start, începeţi să tastaţi Group Policy.
2. Deschideţi “Edit Group Policy” (alternativ, tasta Win+R, apoi scrieţi gpedit.msc şi Enter)
3. Navigaţi la Computer Management -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Defender
4. Dublu click pe Turn off Windows Defender
5. Click pe Enabled, click pe OK.
6. ???
7. Profit!

Atenţie la ce descărcaţi de pe interneţi, antiviruşii există cu un scop.

6 thoughts on “Cum dezactivezi Windows Defender (antivirusul) în Windows 10

  1. Bitdefender are niste setari de obosesti pana gasesti lista cu excluderi iar setarile sunt complet diferite din 2 in 2 versiuni. Si dupa ce adaugi programul tau in lista de excluziuni (asa se traduce?) ai sansa sa continue sa il blocheze. Si e un program in visual foxpro care nu se conecteaza la internet fara actiunea utilizatorului (pentru actualizare, cand pare sa il blocheze direct, fara sa intrebe) si in rest doar scrie in niste dbf-uri (baze de date locale), nu umbla prin registri nu face chestii dubioase. Plus ca daca programul e intr-un share din retea ai sansa sa trebuiasca sa ii spui utilizatorului ca trebuie sa isi schimbe antivirusul dupa ce te-ai chinuit cateva ore si ai incercat toate setarile si nu il lasa sa functioneze, blocheaza cursoarele (niste tabele temporare pe care insista sa le scaneze si sa blocheze accesul aplicatiei la ele exact cand sunt create desi sunt un fel de fisiere text astfel ca programul nu mai poate sa le acceseze). my 2 cents

    1. Deci îmi explici aici de un caz de utilizare particular, cum nu-ţi iese ţie ceva particular şi amalgamat într-un environment foarte strict.

      Eu ziceam că nu mănâncă resurse.

  2. “Cum dezactivezi Windows Defender în Windows 10” – R: instand ORICE antivirus

    defender-ul detecteaza alt AV si trece pe OFF direct

    de ce sa umbli in registrii inutil?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.