De ce mă bucur că noul MacBook are un singur port USB

Pentru că portul ăla nu e Lightning sau ceva proprietar, ci e USB-C. Ceea ce va obliga alţi producători să înceapă mai repede să implementeze standardul, poate scăpăm în sfârşit de odioşenia aia de USB clasic, pe care niciodată nu reuşeşti să-l bagi din prima şi care e mare cât o zi de post.

În plus, e un lucru bun că are un singur port. E laptop subţire, portabil, n-ai nevoie constantă de stick, hard portabil şi dongle 3G legat la el. Suntem în 2015, de-aia avem cloud, WiFi peste tot sau routere 3G wireless. Dacă-mi iau un laptop de 1300 de dolari sigur n-o să vreau să stau cu toată măţăraia întinsă pe masă.

Mai ţineţi minte când a apărut MacBook Air şi toată lumea s-a crizat că n-are unitate optică? Când aţi avut musai nevoie de DVD-ROM pe laptop?

9 thoughts on “De ce mă bucur că noul MacBook are un singur port USB

  1. acum 3 ani, când am primit un DVD cu juniorul la serbarea de la grădiniță. filmat execrabil, nu am mai vrut după aia și dvd, doar poze.

  2. ma mira ca nimeni nu zice nimic de usb hub-uri. am folosit un mac air si timp de 2 ani nu am simtit nevoia de mai mult de 1 usb. maus pe wifi/bt, mai tot in cloud si asta la munca
    sunt usb-huburi care iti dau si mufa cat5

  3. Un singur port USB chiar nu este o mare problema. O data pe an, cand chiar am nevoie sa citesc un DVD, pot baga DVD-ROM-ul extern. Daca cumva, dintr-un motiv anume, am nevoie sa mai bag si un hard extern in acelasi timp, atunci intotdeauna exista optiunea pentru un USB hub.

    Cred ca oamenii prefera sa aiba doua porturi pentru orice eventualitate, dar nu folosesc 2 porturi cu adevarat.

  4. Eu cred ca si un port e prea mult, intra virusii prin el in laptop, doar ai bluetooth ca sa poti conecta un mouse, nu? Ziua in care vom inceta sa luam de bun tot ce scoate Apple va fi una buna. Ii laud pentru ca au ales port USB-C, dar e retard sa pui un singur port USB. UNUL SINGUR!!! De la unul pana la nici unul e doar un pas si mai rad vreo 10-20 dolari per laptop. Doar ai iCloud care e foarte sigur.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.