“De ce eu?” – premieră de gală la Timişoara (+concurs)

M-a atras trailerul “De ce eu?” chiar şi făcând abstracţie de povestea adevărată din spatele lui, cea a procurorului Cristian Panait sinucis în condiţii cel puţin interesante, pentru că pare un film solid, un thriller politic neobişnuit pentru cinematograful românesc.

Pentru timişorenii interesaţi, filmul va avea premiera de gală în 3 martie, la Filarmonica Banatului, în compania regizorului Tudor Giurgiu și actorilor Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile și Alin Florea, urmând ca alte două proiecţii să aibă loc în 4 şi 5 martie tot la Filarmonica Banatul. De asemenea, filmul rulează şi în Cinema City, la Timişoara putând fi vizionat începând de mâine, 27 februarie.

Pentru proiecţiile de la Filarmonică (atât cea de gală din 3 martie cât şi cele din 4 şi 5 martie ora 19:00), biletele costă 10 lei şi pot fi achiziționate de la Filarmonică în ziua fiecărei proiecții (începând cu ora 16.00) sau online de pe bilet.ro.

Am, cu ajutorul prietenilor de la Marele Ecran, două bilete duble de oferit cititorilor acestui blog, pentru proiecţia de miercuri, 4 martie, de la ora 19:00 de la Filarmonica Banatul. Dacă le vreţi, lăsaţi-mi un comentariu în care să-mi ziceţi numele filmului vostru românesc preferat şi motivele care îl fac să fie filmul vostru preferat. Cum ar veni, “de ce el?”. Trag la sorţi şi anunţ cei doi câştigători duminică, 1 martie.

UPDATE: Câte un bilet dublu merge la Dora şi la Luciana. Mulţumesc tuturor pentru comentarii :)

5 thoughts on ““De ce eu?” – premieră de gală la Timişoara (+concurs)

  1. Filmul meu românesc preferat este Toată lumea din familia noastră pentru că umorul a fost pe placul meu, am râs (ceea ce nu se întâmplă foarte des la filme), am putut să mă atașez de personajul tatălui și, nu în ultimul rând, nu m-am chinuit să înțeleg dialogurile.

  2. Filantropica. Pentru ca “Domident – oriunde”, “nu spargem geamurile, ca le platim!”, descrierea plastica a felului in care fumeaza miliardarii si multe, multe altele. Acum stau cu mana intinsa dupa bilete, dar fara poveste :(

  3. Filmul romanesc preferat este “Nunta Muta”. De ce el? Pentru ca reda atat de bine imaginea satului romanesc. Este o radiografie perfecta a satului romanesc din perioada comunismului, realizata de Horatiu Malaele. Filmul surprinde elementele importante din viata romanului: nunta, inmormantarea (unde, vrei nu vrei, lumea chicoteste si zambeste, chiar daca sunt la … o pomana). Personajele specifice oricarei asezari romanesti sunt si ele evocate: “geniul” satului, primarul, omul de rand care isi bea amarul la crasma, mutul satului, sotul betiv si agresiv, “dama de companie” a satului, respectiv a “soldatilor”.

  4. Dupa parerea mea, cel mai fain film romanesc este Filantorpica.Saracia ii impinge pe unii sa faca lucruri care nu si-ar imagina vreodata ca o sa le faca dar, si de faptul ca trebuie sa ai mult talent sa faci bani de pe saptele altora,practic sa sti sa faci o afacere din asta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.