Dacă viaţa ar fi ca-n filme

Dintre toate chestiile care se întâmplă în filme şi niciodată în viaţa reală (gen să fie OK să închizi în nas telefonul cuiva fără să saluţi şi alte alea, sau să faci zoom într-o poză de pe o cameră de securitate până poţi vedea atomii negului criminalului, sau să te duci într-un club şi să poţi purta o conversaţie la un volum rezonabil, fără ca nimeni să răguşească, în timp ce în jur e doar muzică bună şi fotomodele masculine şi feminine, sau să dai drumul la televizor chiar când e ştirea care te interesează sau… înţelegeţi unde bat aici), cel mai mult mi-ar plăcea să pot cere o bere.

Să mă duc la un bar, să cer “o bere” şi să-mi dea o bere. Fără să avem veşnicul schimb de politeţuri:

– De care?
– De care aveţi?
– Ciuc, Tuborg, Heineken.
– Carlsberg n-aveţi?
– Nu.
– Albă ce aveţi?
– Edelweiss şi Nenea Iancu.
– Paulaner n-aveţi?
– Nu.
– Daţi-mi o cola.

Pur şi simplu, să zic că vreau o bere şi să primesc o halbă sau o sticlă din cea mai comună bere a locului. Berea casei, ce bea toată lumea, nu-mi pasă. Dacă-s 40 de grade afară şi intru în bar să beau o bere, să nu-mi pese ce e, doar să fie udă şi rece. Dacă aş vrea o specialitate aş începe altfel discuţia, însă în momentul în care cer “o bere” chiar nu-mi pasă ce e, atâta timp cât nu e pişat sau Zăganu.

Asta e lumea în care vreau să trăiesc.

3 thoughts on “Dacă viaţa ar fi ca-n filme

  1. Daca pentru tine “o bere” inseamna cea mai comuna bere sau o bere la halba, pentru un alt client inseamna “un Grimbergen” pentru ca doar asta se bea la el acasa. Pentru altcineva inseamna o bere cu lamaie pentru ca poate e fagot.
    Iar tu ai putea spune simplu “o bere la halba” si gata discutia inutila.
    Ceea ce zici tu e echivalent cu un sef care merge la un developer si ii spune “fa-mi te rog un program care sa trimita niste date statistice” iar programatorul va trebui sa inteleaga ca de fapt vrea cel mai simplu si elementar program care transmite … undeva … niste … date despre statistica elevilor din clasa (baieti versus fete).

    Cam vax.

    1. Nu e chiar normal ce zici tu. Nu stiu cat esti tu de bautor, dar cele mai multe baruri au ceva ce se numeste “berea casei”. Berea casei poate sa fie orice. Se poate intampla ca intr-un bar sa fie cea mai comuna bere si in altul sa fie “Grimbergen”. Atunci cand comanzi berea casei nu te intereseaza ce e, bere sa fie. Nu ar avea sens sa primesti aceeasi chestie si daca ceri doar “bere”? Daca nu specifici ce anume vrei, primeste ce se serveste acolo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.