Primarul Timişoarei Nicolae Robu primeşte cea mai gravă lovitură de la Facebook

Pentru cei mai din provincie, care nu-l urmăresc pe Facebook pe primarul Nicolae Robu şi ratează adevărate nestemate social media cel puţin o dată pe săptămână, să vă explic.

Nicolae Robu, aşadar, postează pe Facebook. Are o pagină cu numele lui şi comunică de-acolo cu cetăţenii oraşului. Inclusiv “dezbateri publice” unde-şi împărtăşeşte ideile creţe cu timişorenii lui, iar aceştia îl susţin şi el se bucură. Se vede că e el la butoane şi nu vreun consilier de-al lui pentru că e sincer în ceea ce scrie, scrie cu caps lock o mare parte din postări şi, în general, are personalitatea în social media a unui Vasile Manu oprit din evoluţie timpuriu.

Ei, şi din toate Aventurile Primarului Buclucaş pe Facebook cel mai mult îmi plac cele cu alba-neagra. Adică cele binare. Cele în care ori eşti de acord cu el, ori eşti duşmanul declarat al primarului, al oraşului, al evoluţiei şi democraţiei. Majoritatea chemărilor la acţiune şi le termină în felul ăsta:

Daca va place ce se prefigureaza pt Spitalul de Copii din Timisoara -a se vedea poza la zi-, clicuiti Like. Daca nu va place, postati textul “Dislike! De ce tocmai 8 niveluri?! Corect ar fi fost fie mai multe, fie mai putine!” :) (link)

Dacă agreaţi iniţiativa, clicuiţi Like.
Dacă nu o agreaţi, postaţi textul “Dislike!”, eventual însoţit de “Mi-ar fi plăcut să se inunde şi să ne chemaţi la plimbări cu barca!” :) (link)

Dacă împărtăşiţi NEMULŢUMIREA faţă de PSD, pentru că nu face nimic pentru Timişoara, în plus, îi mai şi creeaza o imagine negativă, daţi Like prezentei postări -prin aceasta spunând implicit “RUSINE PSD!”-. Dacă apreciaţi PSD, postaţi textul: “BRAVO PSD! TIMIŞOARA E CU TINE!” (link)

Dacă apreciați această abordare în forță, cu asumarea începerii în 2015 şi finalizării în 2016 (!!!) -desigur: condiționat de trecerea cu succes în timp util prin licitații- a lucrărilor pentru proiectele (i), (ii), (iii-primul tronson), (iv) şi (v), clicuiţi Like. Dacă nu apreciaţi, postaţi textul “Nu apreciez, pentru că prea v-aţi respecta promisiunile electorale!” :) (link)

Şi multe, multe altele ca astea. Ei, iată că într-o lovitură mişelească sub centură, direcţionată precis către Primarul Nostru Nicolae Robu, Mark Zuckerberg introduce butonul de dislike, menit să stârpească comunicarea făcută de Robu pe Facebook. Sunt curios cum o să procedeze după introducerea acestuia, va mai da alternative dubioase la like sau se va resemna să primească dislike-uri tăcute, şterse, impersonale?

Sigur e mâna PSD-ului.

12 thoughts on “Primarul Timişoarei Nicolae Robu primeşte cea mai gravă lovitură de la Facebook

 1. In sfarsit optiune pentru Dislike! Robu pazea! :D Il astept cu interes la audiente impreuna cu Ciuhandu :))

  1. Parcă ar ţipa tot timpul. Da’ îţi dai seama că există şi posibilitatea să nu ştie că există caps lock şi să ţină tot timpul butonul de shift apăsat?

  2. Bine, până la urmă cel mai probabil Robu e genul de om care în loc să apese shift la începutul propoziţiei apasă Caps – literă – Caps.

 2. Ha, ha! Cool, pare un primar dornic de aprecierea timisorenilor. :)
  Te face sa te gandesti ca poate nu intinde mana sa ia spaga cu gandul unei poze flagrant cu textul:
  Daca apreciati cum Nicolae Robu ia mita si considerati ca 10% e un procent binemeritat avand in vedere activitatea sa de pe facebook, clicuiti Like! Daca nu apreciati, postati textul “Dislike, nu voi mai urmari postarile lui Nicolae Robu” :)

 3. @Obi: probabil sunt persoana cu cel mai mare debit la tastatura intr-o perioada determinată. Ma rog, ajung la cca. 90-100 de cuvinte in limba romana, fara diacritice si cu blanc in loc de cratima. In plus, lucrez in IT, mai scriu pe ici-colo cate un articol si prefer consola cand e sa ma dau la un Linux indiferent de distributie. Pentru caractere majuscule, folosesc de regula CAPS ul (face exceptie autocorectul telefonului, cel de pe Office mi e oprit).
  Ce gen de om is? Ca-mi scapa ideea.

  1. Esti doar genul de om laudaros. Si nu, nu esti persoana cu cel mai mare debit la tastatura chiar daca iti place tie sa crezi asa.

  2. @Ovi: foarte…practica explicatia, ce sa zic. Well, folosesc Shiftu`si pentru alte chestii, nu ca sa topai prin jocuri. Ia un Linux in consola si apasa Shift. O sa vezi ca se intampla alte chestii, nu se apuca nimeni de fugit p`acolo.

   Chestie de bun simt sa pui o eticheta imbecila in urma unui rationament imbecil.
   Am trecut de varsta jocurilor by the way.

   Leaga-te si de lipsa diacriticului si m-ai spart.

   @GizasCraist: tu, fratele meu de specie, faci parte din regnul contrazicatorilor profesionisti. Daca te roade viteza mea la tastatura, esti invitat sa faci un test face 2 face, unde vrea picsu`tau de contrazicator. Daca nu esti tu ala cu viteza mai mare, atunci taci naibii.
   Nu ma LAUD. Afirm ca sunt o forma de viata cu dexteritate pe tastatura. N-am zis ca-s campion mondial la treaba asta.

   Amu`shezi.

 4. Nu va fi niciun button de “Dislike”. Va fi un buton de genul: Scrii ca ti-a murit un membru al familiei. Ti-e cam aiurea sa dai like la chestia aia, dar vrei sa-ti arati sustinerea. Pentru asta va fi butonul. Nu va fi niciun buton de dislike…

 5. A vazut ca toata lumea e la curent mai mult cu ce se petrece pe facebook si a zis ca e o modalitate mai usoara de a comunica. :D
  Macar mai face cate ceva, se poate si mai rau.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.