Perioada aceea a anului

Unul dintre marile avantaje de a locui lângă Complexul Studenţesc din Timişoara, aproape de universităţi, cămine şi apartamente închiriate la suprapreţ, e că pot observa foarte bine fauna migratoare din fiecare toamnă.

Pe măsură ce mă îndrept tot mai mult de vârsta la care copiii care au reuşit să-şi ia bacalaureatul încep facultatea, parcă tot mai mici mi se par, tot mai tineri, tot mai inocenţi şi amuzanţi. Şi mă distrează în fiecare an cum apar de pe nici nu contează unde, după ce au intrat la o facultate, veşnic în aceeaşi formulă, cu părinţi, căţel şi purcel.

De pildă, ieri am văzut modelul puştiului de 19 ani, îmbrăcat hipster trendy, cu freză din aia de-şi ridică părul lung în sus şi şi-l dă într-o parte, restul fiind tuns scurt, cu rucsac în spate, cu mama lângă el cărând un geamantan imens, cu tatăl cărând un cuptor cu microunde într-o sacoşă de rafie, şi un frate mai mic venit să vadă cum e viaţa de student în oraş. Bine, mai puţin să vadă Timişoara şi mai mult că n-aveau cu cine să-l lase acasă singur.

Sau gagici tinere cu părinţii, parcă intenţionat îmbrăcate neglijent şi deloc provocator, ca să poată pleca tăticul înapoi acasă fără să facă infarct de necaz, sigur că fetiţa lui va fi cuminte în anii de facultate şi nu o va pângări niciunul din băieţii ăia cu cuptor cu microunde în sacoşă de rafie.

Asta e migraţia de toamnă, după care începe spectacolul.

shutterstock_235929577

Foto: “studenţi” de la Shutterstock.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.