Magazinele de cartier supravieţuiesc din baterii

Locuind în zona centrală a Celui Mai Măreţ Oraş Din România, Capitala Banatului, Leagănul Culturii şi Artelor din Europa, Leagănul Multiculturalităţii Mondiale şi a Toleranţei Interetnice Timişoara, am multe magazine în jurul blocului. Gen, în cel mai rău caz dacă am nevoie de prezervataive la trei dimineaţa, am un Profi, un NovaTim (e o reţea de magazine cu produse la suprapreţ din Timişoara, pentru cei din provincie), două farmacii şi un OMV la dispoziţie.

Literalmente orice aş vrea găsesc la orice oră din zi sau noapte, găsesc la două minute de plimbare. Carne, bere, whiskey, gumă, becuri, şurubelniţe, energizante, lumânări, bere, îngheţată, salam, prezervative, lubrifiant, CD-uri cu manele, tot. În afară de baterii.

Am bătut zilele astea tot cartierul să găsesc nişte baterii LR14, după ce acum câteva luni căutasem nişte baterii din alea mici, rotunde şi plate. Niciunul dintre magazinele mari nu le are în zonă, dar le-am găsit la un magazin din ăsta de cartier, răsărit acum şase mii de ani la parterul unui bloc, la care servesc nişte tanti trecute prin câteva războaie bune. Mai precis, la magazinul ăla care-mi dă de băut când nu e voie, ca pe vremea prohibiţiei.

Şi m-a trăznit revelaţia: magazinele de genul ăsta trăiesc din vânzarea de baterii. Sunt singurele care vând toate felurile de baterii de care ai putea avea nevoie, şi lumea are nevoie de baterii. Sigur, mai nimereşte pe acolo câte o băbuţă dezorientată să cumpere pâine şi cremvurşti, dar astea-s excepţii. Bateriile sunt pâinea vânzătoarelor de-acolo.

shutterstock_164995049

foto: “baterii” de la Shutterstock

3 thoughts on “Magazinele de cartier supravieţuiesc din baterii

  1. Ai dreptate, baterii si nu numai. Cred ca factorul de proximitate e decisiv pentru ca nu iti vine sa te duci dupa toate maruntisurile care se mai vand in astfel de magazine in hipermarketuri. Plus ca romanii sunt crescuti cu mentalitatea asta sa nu rada de mine ala din stanga, ne pasa prea mult si de exemplu s-ar simti prost sa cumpere doar o baterie si unu sa fie cu cosul plin in supermarket. Parerea mea.

  2. eu ma bazez pe aceste minunatii de la parterul blocului (chiar in care locuiesc). un bloc care e chiar langa Iulius Mall, imi amintesc foarte bine cum de sarbatori, cu o pofta enorma de a face tiramisu, si cu o nevasta dornica sa il faca special pentru mine, nici Auchan nici Kaufland nu am gasit piscoturi. dar buticul de la parter si-a facut treaba pe deplin. bravo lor! chiar au si inceput sa dea bonuri fiscale :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.