De ce firmele încă lucrează cu Cargus

Răspunsul e simplu: pe hârtie, clientul e de vină. Să vă explic. Ăsta e statusul oficial al livrării despre care scriam aici:

EVG36458399T

Deci da? În data de 6 la ora 18:26 destinatarul nu era de găsit la domiciliu, deci în data de 8 (!) coletul pleca spre mine. Am primit chiar şi SMS în data de 8. Problema e că eu ridicasem personal în data de 6 coletul (articolul cu poza coletului e postat în data de 7). Chiar am fost curios dacă cineva va încerca să livreze la nesfârşit un colet deja ridicat, notând în fiecare zi în caieţel că nu a dat de destinatar.

Ei, şmecheria e că la raportarea livrărilor către client, livrarea asta apare ca întârziată din cauza destinatarului, ceea ce – cel puţin în cazul de faţă – nu putea fi mai departe de adevăr. Norocul lor e că am semnalat problema magazinului online de la care am comandat, să fie acolo, în analele lor.

10 thoughts on “De ce firmele încă lucrează cu Cargus

 1. Coletul meu din aceeasi postare anterioara a ta – au avut tupeu ca dupa 4 zile de la expeditie (cand au adus coletul cu replica “haideti mai repede ca ma grabesc” si eu l-am refuzat) sa atentioneze firma expeditoare ca eu sunt neserios si ca l-am refuzat.
  Firma a primit atentionarea mea de la inceput, m-a anuntat ca a reziliat contractul cu ei.

 2. Eu am facut o gramada de plangeri la emag in legatura cu cargus… chiar i-am amenintat ca nu o sa mai accept colete trimise prin ei si degeaba…

  Probabil au un pret nesimtit de mic si magazinele nu vor sa renunte la ei chiar daca pierd clienti din cauza asta… ceea ce e foarte trist

 3. De-acum încolo, voi refuza cu obstinație orice produs livrat prin intermediul Cargus Curier. Voi încerca să plesez comenzile telefonic, unde se poate, și voi întreba de numele firmei de curierat cu care colaborează respectivul agent comercial.

 4. Dacă mă dic pe cargus punct ro și vreau să aflu prețuri, pe ORICE aș da click la ei la Servicii & Preturi îmi apare un blabla despre ce trebuie să fac ca să devenim “parteneri petru succes!”
  1. Fă firmă de curierat.
  2. Semnează contracte cu mari retaileri, livrează prost.
  3. ???
  4. Profit!

 5. Cred că de multe ori contează și cine este curierul desemnat pe zona ta. Eu nu am avut probleme cu Cargus, însă am avut o experiență foarte aiurea cu cei de la DPD.

  Au trimis înapoi la expeditor, în Austria, un colet după ce ‘pe hârtie’ ei au încercat să îl livreze de 2 ori, însă fără nici o dovadă în acest sens. Ah, și ei se pare că nu sunt obligați să te sune pentru livrare, trebuie să îi crezi pe cuvânt că au venit.

  Voi face plângere la OPC.

 6. Am facut o comanda la H&M in 29 septembrie, in 30, aparea expediata, iar in 2 octombrie ca fiind la Cargus. Funny thing: nu a ajuns nici astazi, nu am primit niciun mesaj, iar pe H&M comanda apare livrata (termenul lor de livrare = 2-4 zile lucratoare). Deci da, Cargus e the real shit.

 7. Câțiva ani am lucrat cu Fan Courier si mi-a ajuns.
  De câteva luni lucrez cu GLS. Coletele se livrează la timp (am înțeles ca agenții sunt platiti si in funcție de câte colete primesc sau livrează, deci au tot interesul sa caute destinatarii sau sa ridice expedițiile repede) si, cel mai important – nu exista kilometri suplimentari. Livrez la același cost in Bucuresti sau in cătunul din vârf de munte – asta contează enorm când ai un magazin online.
  O singura problema am avut cu un colet rătăcit pentru o zi. Ca sa nu mai zic ca rata de retururi este extrem de mică sau poate am eu clienți foarte serioși lately.

 8. Am avut de-a face cu toate firmele de curierat si pana la urma, conteaza omul mai mult decat firma. Constant interactionez cu Fan, Cargus si Urgent. Toti au si bune si rele, dar parca Urgent sunt cei mai defecti. Colega mea s-a certat cu agentul de la Urgent, iar asta ca si razbunare si-a schimbat traseul astfel incat sa ajunga la noi sa livreze abia dupa ora 16. Alta curier Urgent a refuzat sa livreze un colet expediat de noi, pe motivul ca trebuie sa urce cu masina pe un drum de pamant si isi strica masina. Cu Cargus am avut cele mai putine nemultumiri, iar Fan…cateodata sunt fantastici, in sensul rau al cuvantului. Odata mi-au ratacit un colet si a durat vreo 3 zile pana sa il gaseasca, alta data mi-au adus un colet care din paralelipiped devenise dodecaedru si curgeau lichide din el, iar curierul era foarte mirat de ce refuz coletul.

 9. Acesti indivizi mi-au trimis sms sa astept curierul in intervalul orar 11-17 in data de x si cu cateva minute inainte de ora 17, mi-au propus livrarea coletului fara factura fiscala, invocand motive halucinante, precum incapacitatea firmei de curierat de a le emite. Ar fi trebuit sa sun la numarul unic pus la dispozitia publicului de catre ANAF si sa fac reclamatie din prima.

  In schimb, am refuzat si am cazut de acord cu reprezentantul CARGUS asupra livrarii coletului, cu factura fiscala emisa la zi in ziua lucratoare umratoare…Nu s-a efectuat livrarea si nici in ziua ce a urmat. In schimb, s-a mintit cu nerusinare si s-au publicat informatii eronate in statusul de expeditie conform carora ar fi avut loc mai multe incercari de livrare, iar numerele de telefon pentru departamentul pentru relatii cu clientii sunt in permanenta indisponibile..

  Aceasta firma opereaza nonsalant in ilegalitate, cu o nesimtire si un tupeu iesit din comun, cu zero respect fata de clienti fie ca acestia sunt persoane fizice sau juridice si nu e nici pe departe prima abatere…

  Este inacceptabil asa ceva, dincolo de nenumaratele plangeri la ANPC, de ce nu se iau masuri, ma intreb?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.