Deştepţii care protestează plătind cu monede

shutterstock_115598125

Din când în când mai văd câte-o ştire cu un deştept din ăsta care-şi plăteşte te miri ce cu o găleată de monede, în semn de protest că şi-a făcut datorii. Convins fiind că o să le arate el lor, cui or fi. Bănci, finanţe, operatori de internet, cămătari.

Doar că nu afectează pe nimeni în afară de ceilalţi amărâţi care stau la coadă în spatele lor. Casiera tot până la 18 lucrează, cu sau fără monede. Ba chiar se bucură, că dacă numără jumătate de oră la monede are doi clienţi în minus cărora să le suporte nervii. Instituţiei în sine nu îi pasă, atâta timp cât banii intră în casă. Eventual mai vine un ziar care face trei poze dar nu menţionează banca pentru că hei, nu vrem să ne facem probleme, mai comentează pe net unul HUO HOŢII şi gata.

Functionarii de la banca au numarat monedele aproximativ 40 de minute, dar efortul a meritat, spune timisoreanul.

„S-au comportat foarte bine, nu au reacţionat negativ, au luat banii şi i-au încasat”, a declarat, la ieşirea din bancă, protestatarul. (TION)

Toată lumea e mulţumită, banca pentru că are rata plătită, casiera că a evitat două-trei contacte, ziarul că mai are o ştire şi plătitorul cu monede bătându-se pe umăr singur că le-a arătat el lor. Toată lumea în afară de tanti de la coadă care poate n-are credit de 100.000 de franci ca plictisitul ăsta, tanti care poate are altă treabă decât să stea o oră la coadă aşteptând după un om care refuză să accepte realitatea.

Numa zic.

Foto: monede de la Shutterstock

22 thoughts on “Deştepţii care protestează plătind cu monede

 1. Oare cat era de greu sa gaseasca un cantar electronic, sa cantareasca 10-100 de monede astfel incat eroarea de masurare sa fie cat mai mica, si apoi sa le cantareasca pe toate si sa faca doar o inmultire? Dar deh, unde nu e cap…

  1. Eu nu lucrez într-o bancă. Pentru ei, există soluții profesionale de genul: http://goo.gl/IPdqKj

   Așa cum în orice bancă se găsesc mașini de numărat bancnotele, de ce vi se pare atât de ieșit din comun un cântar pentru “numărarea” monedelor?!

  2. Cand eram student schimbam banii la marketul de jos si mereu ii cantarea tanti. Ciudat e ca tot o facultate iti trebuie ca sa lucrezi – atat la banca cat si la market.

  3. FYI sunt aparate speciale pt numarat monede, cel putin pe unde m-am perindat eu erau :)

 2. Asa ziceam si eu dar nu merge:
  1. Greutatea monezii difera in functie de cat a fost de circulata (pierde foarte putin dar 0.02 grame ori 1000 de monezi inseamna 20 de grame = 2 lei in monezi de 50 de bani, adica din 500 lei 2 lei pierdere. 4% .
  2. Romanu e inventiv. Cauta el solutii sa dea o teapa (in anii 90 se plangea un neamt ca fusese inselat, avea dozator de monezi dar mecanic , romanii faceau monezi din gheata )

 3. @eddie: tocmai de-asta am spus să se cântărească 100 de monede, și nu una singură. Pentru a limita/elimina eroarea de care spui tu.

  1. haha, nu. Crești numărul de eșantioane și eroarea se diminuează. Logică elementară

 4. Omul macar face ceva sa atraga atentia fata de faptul ca a fost inselat cu clauze ascunse, dobanzi la dobanzi si altele.
  Ce ar fi sa te schimbi si tu din notoriul roman jigodie in ala care intelege, sprijina si ajuta.
  Poporul roman s-a nascut critic, satiric, puturos, betiv… si altele.
  Si daca ti-o trece prin cap sa ma critici cu un comentariu.. iti raspund din secure – ca doar sunt roman, ce comentariu’ meu!

  1. Omul nu a fost inselat si nici obligat sa ia credit pe 30 de ani, a facut logica prostului si a celui cu 0 educatie financiara, adica a ales valuta cea mai mica, omitand faptul ca francul elvetian a mai crescut si in trecut. Multi care au luat rate pe valuta mai demult si valuta a scazut s-au bucurat si au mers mai departe, in viata mai si plangi dar greseala e doar a ta.

 5. Am nimerit o data in spatele unui plictisit de-asta, la CEC (Nu mai stiu ce aveam de platit). A fost amuzant, toate trei tantiile casierite s-au pus pe numarat. Individul se uita satisfacut in jur. I-am urat sanatate si am venit mai tarziu, n-aveam timp de pierdut pe la cozi. Unii romani nu se gandesc, intr-adevar, la cine vine dupa ei. Ar putea fi si potopul, nu conteaza. Deh, unii au timp.
  Si ca o paralela, in Germania sunt automate bancare pentru monezi. Le depui direct pe card ^^

 6. Pana la urma nici amarata aia de casiera nu are vina. Este la randu-i o simpla angajata, poate cu aceleasi problem ca si cel ce protesteaza.

 7. Eu nu inteleg cine sunt oamenii aia extra-ocupati care stau la coada la banca in loc sa isi faca platile online.

  1. daca ai un business unde incasezi cash.. cum iti ajung banii online ca sa faci platile?

 8. In 40 de minute poate au venit si plecat vreo 10, daca nu chiar mai multi clienti.
  Daca fiecare depunea 500 de lei, banca a trebuit sa stea fara 5000 de lei pana a doua zi (bani pe care i-ar fi rulat in mod normal).
  Eu le-as face asta alora de la BRD, deoarece au un comision de 7 lei de fiecare data cand imi transfer bani in contul lor -> practic sunt obligat sa imi platesc rata la ghiseu daca nu vreau sa platesc comision de 7 lei.
  Partea proasta e ca trebuie sa pierd si eu timpul ala, asa ca nu sunt dispus sa fac asta, cel putin nu momentan. Am chestii mai bune de facut decat sa stau o ora sa vad cum numara niste casieri monede….

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.