N-ai cu cine dom’le, nişte cârpaci…

Undeva în centrul Timişoarei, pe un mal al Begăi, există nişte case mai vechi, dintre care cel puţin una e a clanului Cârpaci. Nici nu e greu să găseşti o clădire de-a lor în Timişoara, de altfel, aceştia deţinând în 2013 144 de clădiri-patrimoniu. Practic, ai putea să te plimbi prin Timişoara şi să arăţi cu degetul orice clădire istorică vrei, şansele fiind de cel puţin 50 la sută ca acea clădire să fie a acestor respectabili cetăţeni de etnie alternativă.

Clădirea asta de care vă zic e centrală rău – mai precis, la 400 de metri de Catedrala Mitropolitană a Banatului pe care-o ştiţi toţi. Mai exact, doar Bega şi un parc despart casa asta de catedrală. Şi mai exact, e vis-a-vis de Flora/Yacht Club, pentru timişoreni. În cartierul consulatelor.

Ei, în curtea acestei case se întâmplă treburi fine, de oameni prosperi, cum ar fi tăierea gâtului unei găini în faţa garajului şi gătirea şi mâncarea acesteia în garaj. Prietenul care a trimis pozele pe adresa redacţiei nu a apucat să pozeze şi execuţia găinii, însă a reuşit să surprindă spălarea sângelui şi masa întinsă. Mă gândesc că dacă au nevoie de o slană bună o pot afuma la diesel.

carpaci1

carpaci2

carpaci3

6 thoughts on “N-ai cu cine dom’le, nişte cârpaci…

  1. dupa cum descrii omul a sacrificat animalul pe proprietatea sa nu pe domeniul public . Traieste bio, natural, sanatos .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.