Cardul de sănătate: o epopee mioritică

Dis de dimineaţă, stimata doamnă Soţie a dat o fugă până la CJAS Timiş, în speranţa că, după ce zeii hârţogăraiei din România îşi vor fi băut cafeaua, aceştia îşi vor coborî privirea miloasă şi asupra ei, ajutând-o să intre în posesia mult discutatei bucăţi de plastic numită card naţional de asigurare de sănătate.

Patruzeci de minute după ora 8, adică zece minute după începerea programului, situaţia arăta cam aşa:

11188124_10206785483182487_1248820927_o

Mulţi întârziaţi grăbiţi şi agitaţi, oameni supăraţi că de ce nu se mişcă mai repede, de ce te bagi în faţă – mă rog, ca la coadă. Ideea e că, într-un final, a ajuns şi doamna la rând să-şi ridice cardul, despre care ştia deja că există la casa de asigurări, verificând în prealabil pe Internet.

Ei, odată ajunsă la rând, a descoperit cu stupoare că angajata de la ghişeu habar n-avea cum să folosească softul ăla al lor, neputând să fie de mare folos nicicui. Nici când a venit ceea ce probabil era fata de la IT să-i explice să caute cu Ctrl+F nu s-a descurcat prea bine, confundând Ctrl-ul cu shift-ul. După care bineînţeles că nu i-a găsit cardul în softul ăla al lor, deşi online apărea ca fiind acolo. Dacă nu apare în softul ăla intern, nu există. Mă rog, asta pe lângă întrebările de gen “dar locuiţi în Timişoara” puse având buletinul doamnei în mână.

Aşa că doamnă, completaţi cererea asta şi depuneţi-o acolo şi vi-l trimitem noi dup-aia prin poştă. După ce nici prima dată nu ajunsese prin poştă.

Mă rog, saga continuă. Aşteptăm cu ochii geană pe poştă acum, că dimineaţă era un nene acolo care făcea acelaşi lucru a doua oară.

Ah, şi la întrebarea “cât credeţi că durează până ajunge?”, tanti s-a uitat la soţie plină de compasiune şi a zis “Nu știu, îmi pare rău. Dar de ce, aveți nevoie de el?”.

3 thoughts on “Cardul de sănătate: o epopee mioritică

  1. Suspect si extrem de dubios. Nevestei mele i-a ajuns de anu’ trecut, dar nu-i e de folos cu nimic ca aici are alta mancare de peste mai “sanatoasa” si mai utila.

  2. Si mie mi-a ajuns de anul trecut si ar trebui sa trec luna asta pe la medic pentru ceva analize, ca nu le-am facut de mult si ar cam fi cazul…. Cu ocazia asta vad si cum e cu activarea.

  3. Mie mi-a venit cardul anul trecut, acasă la Făget. L-am activat acum vreo lună, la medicul de familie din Timișoara. Toată treaba a durat vreo 10 minute, cu tot cu semnături și “instructaj”. Ieri s-a dus și domnul să își avtiveze cardul, la același medic de familie, dar nu s-a putut, că era blocat sistemul…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.