Amenda Radio Zu / Daniel Buzdugan. Îmi place să cred că am făcut un bine țării

zu1

În 27 mai, când am făcut plângerea la CNA cum că Buzdugan e idiot şi zice “pula” în direct dimineaţa la radio, nu mă aşteptam ca sesizarea mea să ajungă undeva în afară de o bază de date a unui server de e-mail al unei instituţii de stat, uitată acolo pe vecie fără ca cineva să ştie ce să facă cu ea. Ce-i drept, făcusem sesizarea direct pe site, de pe telefon în autobuz, printr-un formular dubios pe care n-am reuşit să-l validez decât din a treia încercare, şi nu mă aşteptam efectiv ca acesta să îndeplinească o funcţie efectivă de a transmite date. Pont: acolo unde scrie să introduceţi ora în formatul hh:mm, nu o să meargă în formatul hh:mm. Am încercat să introduc de două ori 08:00 şi abia când am băgat 8:00 a mers. Dar divaghez.

Ce vreau de fapt să zic e că am primit, două zile mai târziu, acest minunat mesaj, prin intermediul căsuţei poştale electronice de pe Internet:

zu2

Jubilând, am jubilat, după care am uitat absolut complet de sesizare fiindcă, până la urmă, am chestii mai bune de făcut decât să fiu pârâciosul clasei. Pentru ca azi să aflu din presă că radioul la care activează Buzdugan a fost amendat cu 10.000 de lei literalmente pentru acest schimb de cuvinte de care mă plânsesem eu cu câteva luni în urmă. C-o fi meritul meu că le-am sesizat limbajul, că or mai fi sesizat şi alţi oameni, că s-or fi autosesizat marii înţelepţi de la CNA – n-am de unde şti.

Dar e o coincidenţă prea mare ca una dintre puţinele amenzi despre care aud că s-au dat e chiar legată fix de ce am sesizat eu ca să mai cred în coincidenţe, deci – cu voia dumneavoastră – îmi voi asuma absolut toate meritele şi voi bea un pahar de vin în cinstea mea.

Şi poate că acum unii se vor bucura şi îmi vor mulţumi pentru spiritul civic extraordinar de care am dat dovadă, iar alţii mă vor arăta cu degetul pe stradă şi-mi vor striga “PÂRÂCIOSU’!!!!” când ies să duc gunoiul. Cert e că nu-mi va păsa, ci mă voi simţi pur şi simplu răzbunat, ştiind că Radio ZU a încasat o amendă de 10.000 de lei pentru că eu am fost obligat să-l ascult în autobuz pe idiotul de Buzdugan, într-o zi răcoroasă de mai.

43 thoughts on “Amenda Radio Zu / Daniel Buzdugan. Îmi place să cred că am făcut un bine țării

  1. mare cacat ai facut tu! iti dai seama te-a zgariar la urechi ca dintr-o asociere de cuvinte tu ai extras cuvantul pula. mare idiot esti ma

    1. Total de acord cu tine, anonimule. Mare lucru c-a zis omu’! Si ce? Pana la urma tot l-as asculta in fiecare zi. Iar frustratii care se simt lezati de o aglomerare de sunete care PARE sa sune a un cuvant care pana la urma exista in multe limbi pe Pamantul asta… ar trebui sa-si schimbe frecventa. Bravo, domnule Sirb, ai realizat un lucru mirific!

    2. Anonim si Alexa – i-am spus-o unuia,mai jos, v-o zic si voua: sunteti mai tampiti decat prevede legea. Sa nu faceti copii, va rog.

  2. Eu as face si-o propunere care CNA, sa-si extinda aria de urmarire a unui limbaj adecvat si asupra internetului. Ca parca mi-as dori si eu uneori sa transmit niste plangeri la CNA vizavi de limbajul unor blogheri. Sper sa ma sustii in demersul meu.

    1. @ Coke : Prietene fara sa te superi dar ai o gandire neo-comunista,ce treaba are spatiul public afisat prin audio/video/poza cu internetul?
      Rezumate la ganduri mai destepte data viitoare,Internetul Trebuie sa Ramana Liber,in exprimare,gandire si afisare.
      P.S. : dupa idiotenia de ai debitat-o sigur nu esti nascut inainte de 90:) se vede clar diferenta de gandire .
      @ Paraciosul clasei : sa tineti minte o singura chestie,orice act de se “inregistreaza” intr-o zi va fi solutionat:) Ca discutam de CNA,Politie,Procuratura,tot ce a primit nr de ordine este candva scos si pus in practica.So continuati sa va exprimati si sa sanctionati ce este Urat ..

    2. Asadar sa intre sub incidenta controalelor de la CNA doar posturile de radio care se asculta-n autobuz? Pe logica asta ar trebui sa lasam CNA-ul fara televiziuni, ca nici alea nu se vad in autobuze.

      Anyway, retorica e idioata. Asa cum ai optiunea de a asculta un post de radio sau de a te uita la un post TV, fix la fel ai optiunea de a citi un blog. Acum vin si-ntreb, de ce televiziunile si radiourile sa fie sub incidenta celor de la CNA dar ziarele si blogurile nu?

    3. Tu, prietene ai fi primul pe care CNA ar trebui sa il interzica. Invata sa scrii si apoi mai vorbim. Invata sa folosesti care/pe care si apoi vedem ce si cum. Pentru ca daca eu trebuie sa citesc ca tu “” ai face SI-O propunere ” care CNA sa-si extinda activitatea … etc “” atunci e posibil sa orbesc.
      ANALFABETULE !

  3. Pun pariu că, dacă auzi pe undeva ”penis”, ”cocoșel”, ”puțulică” , ”organ genital masculin” etc. nu te deranjează. Dar ”pulă” te deranjează sau ”pizdă” sau alte cuvinte de genul ăsta. Întrebarea e de ce? Și ”pulă” și ”cocoșel” exprimă același lucru, care e faza cu ”pulă”, a tras paiul cel mai scurt sau care e problema? Cum se face că o exprimare e acceptată, pe când alta nu. Cuvintele sunt doar o înșiruire de litere, sensul lor contează cu adevărat. Dacă vreți să faceți pe isteții, combateți orice fel de exprimare, care face referire la lucrurile deranjante pentru voi, nu țipați ca proștii când auziți un cuvânt „interzis”.

    1. Tu chiar intrebi chestia asta “De ce??” ??? Fiindca in plm e un radio national care poate fi auzit in mall, in autobuz sau chiar si cand intrii cu copilul in taxi si bivolul de la volan ghici ce asculta? Dupa gandirea ta ar trebui si gibonii de la tv sa vorbeasca numa cu pule ca de mortii altora oricum vorbesc.
      Si nu cred ca e faza de pudism sau ceva, dar asta nu inseamna ca in tara asta singurul lucru ramas ca motiv de mandrie sunt injuraturile noastre care sunt mult mai bune ca cele din afara si pt asta plm hai sa ne mandrim, ca e ubercool sa fii asa…. ;)

    2. Ejdi prost coae!!!Am patit o chestie din asta cu o statie CB,undeva pe drum unde un bulangiu de tirist a inceput sa bage puli,futaiuri,etc.Pana sa ma reped sa inchid statia,cei 5 copii si 3 mame pe care-i aveam in Transit,au auzit perfect mesajele idiotului.Asa si cu radiourile publice,una e cand te uiti tu pe iutub si auzi puli/pizde si alta este cand se receptioneaza asa ceva intr-un spatiu public.Deci concluzia este ca suferi de un sever retard mintal.
      P.S.Pun pariu ca esti fan manele/Gutza,etc.,iti plac semintele de floare si esti suporter infocat de echipa de fotbal,iar urarile tale nu urca mai sus de muie steaua/dinamo/moarte ciorilor/etc.

    3. Tie iti doresc sa ai copii si sa vorbeasca cu “pula” si “pizda” in loc de punctuatie. Si sa-i angajezi, cand or creste, la radio zu. Perfect picture.

  4. Ai facut un lucru grozav. Dar ai omis o chestiune importanta. Buzdugan poate zice zilnic de 32 de ori “pula”, se reseteaza contorul de fiecare data cand merge sa mediteze la mormantul magicianului Arsenie Boca.

  5. awesome stuff! ma bucur ca s-a intamplat ceva in privinta asta. cei care injura pe aici, sunt fani dedicati si imi pare super rau pentru indoctrinarea care nu le permite sa vada ce continut slab exista pe Radiu Zu.

    buna treaba, Sirbule!

  6. Sunteti de tot rasul, ma. Nu pot sa cred ca inca mai sunt oameni deranjati de limbaj in ziua de astazi, cand pana si copiii injura ca la usa cortului si stiu mai multe prostii decat parintii lor.

    Parintii si oamenii care se fofileaza pentru te miri ce sunt cei mai ipocriti oameni, in special parintii ai dracu’ de protectori doar cand vine vorba de surse externe. Cand sursa e interna, cand injuri tu prin casa, la nervi, de morti si de toate alea si te aude copilul, nu mai platesti nicio amenda, nu se mai sesizeaza nimeni, nici macar nu realizezi ca e copilul de fata. Dar cum auzi pe altul injurand de fata cu copilul tau, cum vezi o situatie in care ti-ai inchipui ca “ar putea fi si copilul tau de fata”, in spiritul povestii cu drobul de sare, imediat te revolti. Al dracu’ ipocrit!

    In ziua de azi, timpurile s-au schimbat. Exprimarea libera trebuie protejata, nu ingradita. Un copil, daca e inocent, poate sa auda orice, ca nu e afectat prea mult de lucrul respectiv. Hai, sa zicem ca nuditatea si continutul explicit e prea de tot, dar limbajul trebuie sa fie liber.

    Uite, eu stiu de sex de la 7 ani. Atunci am si incercat, fara reusita, sa fac sex cu fata de 8 ani, la propunerea ei. Bine ca am fost intrerupri de bunica mea, ca altfel o dezvirginam pe saraca fata. Daca parintii ei ii explicau ce si cum, altfel era situatia. Pana la urma, i-a explicat o verisoara de-a mea mai mare. Desigur, fara mine de fata. Mama, ce n-am ofticat atunci, ma simteam exclus.
    De nervi am rupt un gardulet mic. Si nu pentru ca voiam sex, ci pentru ca eram exclus din discutie. E asa de nasol momentul ala cand dintr-odata se face distinctie intre fete si baieti. =)))

    Nu stiam care e procesul exact prin care se fac copiii, dar stiam primul pas (putulica-n pasarica). Ma si amuza cand imi amintesc de serile in care stateam pana la vreo 10-11 noaptea pe afara, cu fete si baieti de varsta mea, discutand despre sex si fiecare venind cu teorii care mai de care idioate (ex: cum ca barbatul isi pierde capul penisului in vagin si din capul penisului se dezvolta fatul, etc).

    Si pentru astia care v-ati lega de faptul ca stateam noi pana tarziu pe afara, nu asta era ideea, puteam vorbi oricand de lucrurile astea, pt ca eram copii si aveam destul timp liber. Stateam pana tarziu si parintii ne lasau din cauza ca locuiam in blocuri de garsoniere si eram toti ingramaditi intr-o camera. Pe langa asta, nici nu plecam departe, stateam pe scarile blocului sau in fata blocului, putand fi oarecum supravegheati.

    Pe la 12-13 ani deja pasam CD-uri cu filme porno de la unii la altii si stiam mai multe decat parintii, in materie de sex. Nu prea aveam toti net pe atunci, calculator mai avea lumea dar nu toti aveau net. Cand am facut la scoala si educatie sexuala, pai deja am devenit experti. Noi stiam si inainte sa facem educatia sexuala procesul tehnic, fizic si practic, dar nu stiam mai nimic din punct de vedere stiintific.

    Deci, decat sa fii un parinte ipocrit si cretin, mai bine ai comunica cu copilul tau. Vezi ce stie si ce face, cum se comporta intre alti copii cand cred ca nu sunt supravegheati. Asigura-te ca cele mai importante lucruri in materie de sex le stie chiar de la tine, pentru ca oricum el le va afla din alta parte si e mai bine sa ii controlezi “prima impresie”. Si ca lucrul asta sa mearga, trebuie sa fie informat de la o varsta frageda (8-9 ani), ca mai tarziu copiii evita parintii, trec prin crize adolescentine, cred ca stiu ei mai bine, vad parintii ca pe niste pedepsitori in loc de protectori. Stiti cum se zice, ca cei 7 ani de acasa sunt importanti? Din cauza asta, cand copilul e in formare e cel mai receptiv si influentabil.

    Cel mai ironic e ca parintii nostri nici nu aveau idee ce faceam noi, erau la fel ca si dommnul de mai sus: intentii bune, eficienta zero, scop neimplinit. Nu e nimic mai rau decat dezinformarea si ascunderea adevarului.

    1. adica daca mie mi-a fost rau tie de ce sa iti fie bine… multi idioti sunt pe lumea asta. Nu e vb doar de copii, poate mie imi displace sa aud doi tampiti care se cred mari destepti repetand la nesfarsit o gluma vulgara. Poate imi displace umorul asta prost si ieftin de puberi frustrati

    2. Stii ce, Petro, mai lasa-ma. Una e sa te deranjeze, alta e sa te obsedeze. Daca e sa o luam corect, oamenii au spus o fraza deloc vulgara. Daca voi sunteti atat de perversi incat sa intelegeti altceva, atunci problema e la voi. Eu ma asteptat ca, la cat sunteti voi de moralisti, sa fiti si atat de inocenti incat sa nici nu realizati conotatia vulgara.
      Voi ati face lobby si impotriva englezilor/americanilor pe care le cheama Virginia sau Dick, din motiv ca nu va puteti stapani pornirile si fetishurile atunci cand auziti numele astea. Daca voi nu puteti, nu inseamna nici altii nu pot. Un om normal rade de prostia lor si trece mai departe, sunt si momente din altea cand o gluma e asa de proasta incat te amuza. Dar nu si voi, voi trebuie sa faceti mare caz dintr-un nimic.
      In special indivitul asta care a facut reclamatia, are prea mult timp de pierdut, saracul. Se mai bate si cu pumnul in piept, dobitocul. Asta era cea mai mare problema, nu mai puteam noi trai, se sfarsea lumea ca au facut unii o gluma proasta. Zici c-a avut un hemoroid in dos, asa a sarit, prindea-l-ar controlorii. Acum, il astept sa-si traga si chilotii peste pantaloni, lumea chiar are nevoie de un erou. Si cum nu prea se gaseste, il acceptam si in curu gol, ce sa facem…

  7. Era bine daca inchideau de tot emisia jegului de radio care se numeste Zu.Acest post este etalonul prostiei si mojiciei din media radio.Cine asculta asa ceva ori e cretin,ori are probleme psihiatrice.

  8. Wrong, ai facut un deserviciu.

    Oricat de cretin ar fi Buzdugan, amendarea postului de radio la care omul a bagat un amarat de P-word mascat e o masura exagerata si contrara libertatii de exprimare.

    1. Ar mai fi fost și alții, dar având în vedere nivelul scăzut al publicului ZU, nu a sesizat nimeni ironia lor fină…

  9. By Ovi
    @Pertza: pula, fix o saptamana m-a tinut ideea. Gata, corectez.
    on February 26, 2009 Reply

    IN INCHEIERE, POSTEZ CEVA CARE FACE CLAR DIFERENTA DE EDUCATIE SI LIMBAJ INTRE OVIDIO SI CEI DE LA RADIO ZU… BRAVO, OVIDIULE, ESTI CEL MAI INDREPTATIT SA FII DERANJAT DE “INCEPU LA A MEA”, CAND TU FOLOSESTI “PULA” CA PE O INTERJECTIE =))))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.