Timişoreni, cât de bine o duceţi?

S-a făcut un sondaj printre tinerii (<35 ani) din Timişoara. Spicuim:

Întrebați ce-i împiedică să aibă o viaţă mai bună, respondenţii au spus, majoritatea, 69,1%, că nimic, pentru că… au o viaţă bună. Ceilalţi au spus că nu au o viaţă bună pentru că le lipsesc banii ori locul de muncă sau din cauza „problemelor societăţii”. (tion)

Deci! 69 (hehe) la sută dintre timişorenii mai tineri de 35 de ani consideră au o viaţă bună. Curiozitatea mea e: cum vine asta, aproape trei sferturi să fie mulţumiţi de viaţa lor, când tot ce văd şi aud în jurul meu sunt plânsete de ce rău e?

Şi am venit cu câteva teorii. Timişorenii sub 35 de ani duc o viaţă bună pentru că:

– câştigă bine şi nu le lipseşte nimic
– se mulţumesc cu mai puţin
– cei intervievaţi erau, de fapt, olteni şi moldoveni veniţi din sărăcie în sânul cornucopiei să ne ia nouă job-urile şi să ne iubească femeile, huo!
– o duc bine doar o dată pe lună, pentru că sunt toţi împreună când familia se-adună.

Discutaţi.

12 thoughts on “Timişoreni, cât de bine o duceţi?

  1. Ce se intelege prin viata buna? Sau low standards?

    Cata vreme ai toate nevoile de baza acoperite eu cred ca e in regula. Daca veniturile iti ajung si poti pune bani deoparte pentru diverse planuri e ok.

    Totul tine de crede persoana intrebata ca este viata buna. Poate pentru respectivul inseamna sa frece duda in cluburi, sa manance muffins sau macarons la preturi exorbitante si dupa prima saptamana de la salariu sa fie la regim de corn cu iaurt …

    Romanu’ are in ADN sa se planga de orice indiferent cat de bine o duce. :))

  2. Ma incadrez in tinerii sub 35…na am 23!. Nu am salariu stralucit sincer, chiar vai de capul meu, dar imi place ce fac( nu zic ca vreau sa stau sa putrezesc aici) ; pe mine ma bucura faptul ca am prilejul sa socializez/colaborez cu zeci de persoane avand posibilitatea sa ma dezvolt pe plan intelectual.
    Poate radeti, defapt sigur o faceti, dar pt cineva care e deabia iesit de pe bancile facultatii inseamna un pas enorm

  3. Tot 23 de ani am si eu. Din perspectiva unui programator, care se stie ca n-are viata, se traieste bine. Salariu mare, griji putine, femei deloc.
    Noi, oltenii, n-am aflat de sondajul ala. Daca raspundeam si noi, iesea peste 120%.

  4. se poate sa fie olteni si moldoveni ….ca astia vin sa faca facultate si sa munceasca, isi permit sa iese in cluburi ca heaven si epic … nu ca ”timisoreni” care dupa ce terminati 12 clase aveti marele vis de a achizitioana o masina la mana a 2-a si sa locuiti cu parinti pana la 40 de ani …. si poate ca la fetele de aici le plac baietii independenti care nu depind de mamica si taticu….
    Apropo :)))) mana sus care in vacante nu merge la rude in oltenia sau moldova :))))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.