Timişoara: prima zi de iarnă

2014-01-29 08.50.57

Azi noapte a nins vag şi la noi. Drept pentru care, trezindu-mă şi aşa mult prea târziu ca să mai ajung la timp la serviciu chiar şi într-o zi uscată, am avut de dat cu măturica pe maşină. Şi am dat, tată, pe toată maşina, ca să nu zboare zăpadă în spatele meu în mers, care să îi deranjeze ceilalţi participanţi la trafic. Rugăminte pe care o am şi la voi – e de bun simţ să îţi cureţi şi plafonul.

În drum spre serviciu, pe zăpadă (căci e zăpadă pe străzi şi mai ales străduţe), trei maşini de şcoală bâjbâiau şi alunecau prin intersecţii. Căci marţi dimineaţa, la ora la care oamenii serioşi se împleticesc către serviciu, e momentul perfect ca puştii să înveţe să conducă, mai ales dacă e zăpadă şi toţi şoferii sunt luaţi prin surprindere.

Pe o stradă mai retrasă, un domn lopăţeşte zăpada de pe trotuar. Între trotuar şi stradă e şi o porţiune de spaţiu verde, însă el nu aruncă zăpada acolo, ci pe şosea. Pentru că automobile şi pentru că neuroni.

La ieşirea din oraş, un Opel e-n şanţ, turtit rău. Mă gândesc că sigur n-au ieşit nezgâriaţi din maşina aia, la cum arată. Presa confirmă, a fost ultima călătorie cu maşina pe care au făcut-o oamenii ăia. Şi la cum arată maşina, sigur nu mergeau cu 30km/h.

Aşa începe.

4 thoughts on “Timişoara: prima zi de iarnă

  1. Damn, aia e zapada ? Aia e fulguiala. Ma mir ca nu au bagat utilajele. Erau strazile curate in 5 ore daca le bagau cum trebuia.

    Aici dam zapada de juma de metru de pe masini. O data la doua zile…..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.