Cum să ai o viaţă mai bună – 8 sfaturi practice

Schimbarea în bine începe cu tine, sau ceva de genul ăsta. Viaţa oricui poate deveni mai frumoasă, mai fericită, şi oricine poate să fie mai sănătos, să gândească mai sănătos – şi toate astea cu un efort minim. Ascultaţi la mine, câteva sfaturi de viaţă din experienţa celui mai citit blogger din România (se ştie deja că sunt citit de peste 36 de milioane de români). Aşadar:

shutterstock_134407094

1. Dormi bine!

Un somn sănătos înseamnă unul de cel puţin 8 ore şi face minuni. În primul rând psihic (te trezeşti mai odihnit, eşti mai productiv a doua zi), cât şi fizic (un somn scurt favorizează oboseala fizică, apar cearcănele etc). De exemplu, eu dacă n-aş sta să belesc ochii în computer noaptea şi aş dormi mai mult de 5-6 ore pe noapte, aş fi mult mai odihnit la serviciu a doua zi, mult mai vesel şi mult mai productiv.

2. Fă mişcare în mod regulat!

Chiar şi o plimbare de o oră pe zi poate avea efecte benefice asupra trupului şi asupra moralului. Combinată cu puţin efort (chiar şi 5 minute de genuflexiuni/flotări în timpul reclamelor de la Vocea României), face minuni pentru corp. De exemplu, eu dacă aş face asta, sigur aş slăbi câteva kile într-o lună.

3. Îndreaptă spatele!

Nimănui nu-i place un om cocoşat (scuze, cocoşaţilor, ăsta e adevărul). Statul cu spatele drept pe scaun, la birou, micşorează şansele dezvoltării unor probleme cu coloana, iar mersul pe stradă cu spatele drept oferă o postură mai frumoasă, scade din dimensiunea percepută a burţii şi scoate (în cazul femeilor) sânii în evidenţă. De exemplu, eu dacă aş sta drept, nu mi-ar mai zice nimeni că arăt ca un semn de întrebare şi nu mi s-ar mai vedea burta atât de pronunţat.

4. Fă ordine din mers!

Mă refer aici la chestiile evidente şi uşoare: ai dat jos pantalonii? Îi pui la locul lor. Te-ai jucat pe Xbox? Pune controllerul la locul lui, nu-l lăsa împrăştiat. Ai cântat la chitară? Pune-o-n husă şi aşeaz-o la locul ei. Durează două secunde. De exemplu, eu dacă aş face asta, nu m-ar mai certa soţia că-s împrăştiat şi că las dezordine.

5. Spală vasele imediat după ce mănânci!

E la mintea cocoşului: cu cât laşi mai mult farfuria în chiuvetă după ce mănânci, cu atât mai greu se spală apoi. Durează un minut să speli două farfurii şi trei tacâmuri. De exemplu, eu dacă aş face asta, nu s-ar mai strânge un morman de vase greu de spălat.

6. Renunţă la suc şi la bere!

Sucurile zaharoase şi berea dăunează grav siluetei. Renunţarea la ele duc la pierderea în greutate a câtorva kilograme bune într-o perioadă relativ scurtă. Combinat şi cu puţină mişcare (vezi punctul 2), e reţeta perfectă pentru o viaţă sănătoasă. De exemplu, eu dacă aş fi făcut asta, n-ar fi trebuit să încerc cu emoţie pantalonii “ăia buni”, să văd dacă mă mai încap sau trebuie să luăm alţii.

7. Găteşte-ţi singur mâncarea!

Mâncarea gătită acasă are mai multe avantaje: costurile mai mici, gustul (că o faci chiar pe gustul tău) şi, până la urmă, plăcerea de a construi ceva cu mâinile tale. Plus că e mult mai sănătoasă decât fast-food-ul. Eu, dacă mi-aş găti în fiecare zi, nu aş mai fi nevoit să cheltui atât zilnic pe mâncarea de la serviciu, iar dacă aş renunţa la fast-food sigur aş mai da jos nişte kilograme.

8. Nu sări peste micul dejun!

Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei, îţi dă energie pentru toată ziua. Plus că, fiind luată la începutul zilei, energia dată de mâncare se consumă pe parcurs, în loc să fie transformată în grăsime. De exemplu, eu dacă aş mâncă dimineaţa în loc să mănânc seara, nu mi-ar mai zice nevastă-mea zilnic că m-am îngrăşat foarte tare, că ce frumos eram când m-a cunoscut (cu poze doveditoare, de parcă n-aş şti) şi că trebuie să fac ceva în privinţa asta.

***

Foto: “happy” de la Shutterstock

4 thoughts on “Cum să ai o viaţă mai bună – 8 sfaturi practice

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.